Μήπως η σχέση σας εκπέμπει sos

  • Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 15:31

Υπάρχουν, μερικές «κακές συνήθειες» που αποκτούμε σχεδόν όλοι σε ένα βαθμό ειδικά όταν έχουμε μια σταθερή μακροχρόνια σχέση και που τις περισσότερες φορές είτε δεν τις εντοπίζουμε καθόλου ή δεν παραδεχόμαστε ότι τις έχουμε και εμείς οι ίδιοι ή ακόμα χειρότερα τις θεωρούμε αναπόφευκτες και απλώς ζούμε μαζί τους. Έλα, όμως, που ενώ εμείς ζούμε μαζί τους, η σχέση μας πεθαίνει!!...Το ξέρεις, φίλη μου, ότι μπορεί να έχεις υποτιμήσει πολύ χοντρά το πόσο κακό σας κάνουν τα παρακάτω με αποτέλεσμα να μην ακούς καθόλου το sos που εκπέμπει η σχέση σας; Για μάθε το, λοιπόν!

Του «κοπανάς» συνεχώς λάθη που έκανε στο παρελθόν.
Το να επαναφέρεις και να του «χτυπάς» σε κάθε καυγά λάθη που έκανε εκείνος στο παρελθόν - ειδικά αν υποτίθεται ότι τα έχετε λύσει και τον έχεις συγχωρέσει για αυτά- είναι το νούμερο ένα λάθος που κάνεις και «δηλητηριάζεις» τη σχέση σας σύμφωνα με τους ειδικούς σύμβουλους σχέσεων. Αυτή η αναδρομή στα παλιά και σε κάνει να ξοδεύεις περισσότερη ενέργεια και σε αποτρέπει από το να επικεντρωθείς στο σήμερα που κάπου αν θες έχει και περισσότερο νόημα!

Δεν μιλάς ευθέως, αλλά (!) με υπονοούμενα.
Δεν υπάρχει περίπτωση όταν εσύ από ανασφάλεια δεν λες ευθέως πραγματικά τι σε ενοχλεί αλλά αφήνεις υπονοούμενα, να μην γίνει παρεξήγηση και να μην τσακωθείτε! Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν πράγματα που δεν σου αρέσουν στον άλλον και πράγματα που σε ενοχλούν όπως ισχύει και για εκείνον, αλλά πες τα καλή μου γυναίκα και εσύ να εκτονωθείς και η σχέση να είναι σε μια πιο υγιή βάση ειλικρίνειας και επικοινωνίας.

Δεν του κάνεις κριτική, τον απειλείς!
Αντί να του πεις ήρεμα και καλά σε μια στιγμή που αισθάνεσαι ότι είναι αρκετά χαλαρός για να σε ακούσει όλα όσα θεωρείς ότι δεν κάνει καλά ή σε ενοχλούν στο χαρακτήρα του, του «εκτοξεύεις» εμμέσως απειλές χωρισμού. Έλα τώρα που δεν το κάνεις! Για παράδειγμα πόσες φορές αντί να του πεις « γιατί δεν παίρνεις και εσύ μια πρωτοβουλία;», δεν του είπες « δεν μπορώ να είμαι με έναν άβουλο άντρα!»; Ε; Πόσες; Εσένα θα σου άρεσε κάτι αντίστοιχο;

Τον κατηγορείς για όλα τα στραβά της ζωή σου.
Του ρίχνεις ευθύνη για ό,τι δεν πηγαίνει καλά στη ζωή σου: δεν έχεις καλή ψυχολογική διάθεση, δεν βλέπεις συχνά τις φίλες σου ή την οικογένεια σου, δεν παίρνεις προαγωγή στη δουλειά, δεν σου φτάνουν τα λεφτά…. Για όλα αυτά πιστεύεις ότι έμμεσα ή άμεσα φταίει αυτός και μάλιστα του το λες και μέσα στα μούτρα ή ακόμα χειρότερα δεν του το λες και του κρατάς εσύ μούτρα χωρίς να έχει εκείνος την παραμικρή ιδέα για το τι έχει κάνει λάθος! Αν κάνει κιόλας το μοιραίο λάθος να σε ρωτήσει «τι έχεις;» την πάτησε, αφού το πιθανότερο είναι να μην μείνεις στην πρώτη απάντηση που θα το δώσεις και θα είναι φυσικά… «τίποτα»! Μπράβο, αγαπημένη μου, ωραία συμπεριφορά!

Η ζήλια δείχνει πάντα ενδιαφέρον!
Το να νομίζουμε ότι όταν ζηλεύουμε επιβεβαιώνουμε την αγάπη μας γιατί έτσι δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για το σύντροφο μας είναι τουλάχιστον επικίνδυνο! Πρέπει – ειδικά αν είσαι από τις γυναίκες που έχουν μια φυσική ροπή στην κτητικότητα- να βάλεις φρένο στον εαυτό σου και μάλιστα εγκαίρως! Αν «ξεδιπλώσεις» το ταλέντο σου θα καταλήξεις με μαθηματική ακρίβεια στο να γίνεις ελεγκτική, να τον καταπιέζεις και να τσακώνεστε σαν να μην υπάρχει αύριο, που σε λίγο όντως δεν θα υπάρχει για το μεταξύ σας!

Κάνεις ότι δεν τρέχει τίποτα!
Κάθε φορά που δημιουργείται στη σχέση ένα πρόβλημα ή ακόμα και μπροστά στην πιθανότητα να υπάρξει μια σύγκρουση, κάνεις ό,τι μπορείς για να σας αποπροσανατολίσεις: ταξίδια, εκπλήξεις, δώρα, περισσότερο σεξ….Αποτέλεσμα; Το θέμα δεν αντιμετωπίζεται, δεν λύνεται, ξαναεμφανίζεται –ίσως ακόμη χειρότερο- και εσύ ξανατρέχεις σαν τρελή να δεις τι θα βρεις πάλι να κάνεις και άντε πάλι από την αρχή !Έτσι δεν πας πουθενά ούτε εσύ, ούτε εσείς στο λέω!

Αν έστω και ένα από τα παραπάνω κάτι σου θυμίζει, για έχε το νου σου και άλλαξε συνήθεις γιατί είναι απλώς θέμα χρόνου το να πιστεύεις σε λίγο καιρό ότι σας «φωτογραφίζω» με το συγκεκριμένο άρθρο!

 

  • Πηγή : marymary gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ