Το φημισμένο "καϊνάρι" Μυτιλήνης

  • Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 20:51

Έπειτα από το περιοδικό ΟLIVE του Ηλία Μαμάλακη, η ιστοσελίδα ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ που φέρει την υπογραφή της γνωστής σεφ Ελένης Ψυχούλη, δημοσιεύει σήμερα ένα ακόμα αφιέρωμα στο Καϊνάρι, έχοντας σε πρώτο πλάνο την αγαπητή σε όλους μας Ευανθία Χατζηαγυρίου του Μπαχαροπωλείου της Μυτιλήνης, που διαθέτει κατ' αποκλειστικότητα το ρόφημα σε όλη την Ελλάδα!

Το όνομά του προέρχεται από την τούρκικη λέξη kaynar που σημαίνει βραστό, ζεματιστό και είναι ένα ζεστό ρόφημα που συνηθίζεται στην Αγιάσο της Λέσβου αλλά και στα Άδανα και τη Νότια Τουρκία γενικότερα. Βράζεις νερό και διαλύεις στη στιγμή μέσα του 1 κουταλάκι από το έτοιμο μείγμα για καϊνάρι. Αμέσως, βυθίζεσαι σε μια κατανυκτική, εξωτική, έντονη ευωδιά από κανέλα, μπαχάρι, τζίντζερ, galangal, τσάι του βουνού, φασκόμηλο, γαρύφαλο και φλούδες πορτοκαλιού. Χωνευτικό μετά από ένα γεύμα, πίνεται όλες τις ώρες και σου δίνει τα ευεργετικά συστατικά των βοτάνων και των μπαχαρικών. Εγώ το χρησιμοποιώ και για να αρωματίσω τα γλυκά μου: ζύμες, κέικ, λευκές κρέμες.

Το παραγγέλνεις στο Μπαχαροπωλείον, Ερμού 127, Λέσβος, 2251300985

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ