Μυτιλήνη

...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ:

Εκτός κινδύνου ο Λιμενικός που τραυματίσθηκε στην Παναγιούδα

Διαδώστε το άρθρο:

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ο ανθυποπλοίαρχος του Νίκος Γκόλιας ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά το απόγευμα της Δευτέρας στην προσπάθειά του με  αυτοθυσία να σταματήσει ένα ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος του λιμενικού σώματος ανοιχτά της Παναγιούδας. Τα μηνύματα συμπαράστασης από συναδέλφους του αλλά και πολλούς φίλους του είναι αμέτρητα. Γρήγορη ανάρρωση του ευχήθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη.

Θυμίζουμε ότι ο ανθυποποίαρχος Νίκος Γκόλιας ήταν κυβερνήτης σκάφους του λιμενικού που  το απόγευμα της Δευτέρας έσπευσε στο λιμάνι της Παναγιούδας μαζί με τον ανθυπασπιστή Γιώργο Κουτρομπίλα προκειμένου να σταματήσουν την «τρελή πορεία» ενός φουσκωτού που είχε μείνει ακυβέρνητο όταν ο κυβερνήτης του έπεσε στη θάλασσα λόγω μηχανικής βλάβης στο φουσκωτό.

Το σκάφος με κολλημένη τη μηχανή κινούνταν  κυκλικά με κατεύθυνση το λιμανάκι αλλά και τις βάρκες με ψαράδες που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην περιοχή. Ο κίνδυνος της πρόσκρουσης ήταν μεγάλος καθώς το φουσκωτό άλλαζε κατεύθυνση και οι συνέπειες σε μια τέτοια περίπτωση …τρομακτικές.

Τότε οι δυο άνδρες  του λιμενικού έσπευσαν στο σημείο  με άλλο περιπολικό σκάφος πλησίασαν το ακυβέρνητο σκάφος με σκοπό ένας από τους δύο να πηδήξει μέσα σε αυτό και να σταματήσει την τρελή του πορεία .  Στην ριψοκίνδυνη προσπάθειά του να πηδήξει στο ακυβέρνητο σκάφος ο ανθυποπλοιάρχος Νίκος Γκόλιας δεν τα κατάφερε και βρέθηκε στη θάλασσα, μαζί του και ο Ανθυπασπιστής Γιώργος Κουτρομπίλας. Ο κυβερνήτης δεν απέφυγε τον τραυματισμό του από την προπέλα του ακυβέρνητου σκάφους καθώς φορούσε σωσίβιο που τον κρατούσε στην επιφάνεια της θάλασσας και δεν του επέτρεπε να βυθιστεί στο νερό.

Αποτέλεσμα  να τραυματίσει σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για παρακολούθηση. Πάντως τα μηνύματα για την πορεία της υγείας του είναι ιδιαίτερα θετικά καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο αλλά θα χρειασθεί χρόνο μέχρι ν’ αναρρώσει από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Στον τραυματισμό του λιμενικού, αναφέρθηκε  κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Μυτιλήνη την Τρίτη  ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον ανθυποπλοίαρχο Νίκο Γκόλια και ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα έλθει στο νησί να τον βρει υγιή να επιχειρεί με το σκάφος του. «Η σκέψη όλων αυτών των ανθρώπων που τους τελευταίους μήνες διέσωσε είναι κοντά του» κατέληξε ο κ. Μουζάλας.

Πολλά όμως είναι τα μηνύματα στο διαδίκτυο για τον τραυματία λιμενικό από συναδέλφους του και φίλους του  με την ευχή να επιστρέψει γρήγορα στα καθήκοντά του.

  • Πηγή: Νεα της Λέσβου
  • Ρεπορτάζ: Πέλλη Γιακουμή

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.