A+ A A-

Διακοπές ρεύματος στη Λέσβο: ΔΕΗ : "Φταίει ..η χαμηλή κατανάλωση"

Διαδώστε το άρθρο:

Τα απανωτά  μπλακ αούτ της ΔΕΗ το Μαϊο έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε ιδιώτες και επαγγελματίες που αναρωτιούνται τί θα πρέπει να περιμένουν το καλοκαίρι όταν η ζήτηση παροχής ρεύματος θ’ αυξηθεί. Ο Διευθυντής του Εργοστασίου της ΔΕΗ Αντώνης Κατσάνης μιλώντας σήμερα στα «Νέα της Λέσβου» ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει τις συχνές διακοπές …στη μικρή κατανάλωση!

Ειδικότερα όπως αναφέρουν σήμερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τα «Νέα της Λέσβου» οι διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας από το εργοστάσιο της ΔΕΗ οφείλονται στα χαμηλά φορτία που παράγονται από τη μονάδα σε συνδυασμό με τα υψηλά φορτία (μεγάλη παραγωγή) από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της Λέσβου και ειδικότερα από τις ανεμογεννήτριες που λειτουργούν στο Δυτικό τμήμα του νησιού από τη «ΔΕΗ ανανεώσιμες» και στις οποίες έχουν προστεθεί φωτοβολταϊκά συστήματα. Όπως προκύπτει σε περιόδους χαμηλής ζήτησης , οι μηχανές του εργοστασίου της ΔΕΗ λειτουργούν σε πολύ χαμηλά φορτία και όταν διοχετεύεται το υψηλό φορτίο από τις Ανανεώσιμες Πηγές  προκαλείται «βραχυκύκλωμα».
«Εμείς ως μονάδα μπορούμε να ελέγξουμε το φορτίο από το εργοστάσιο , δεν μπορούμε όμως να ελέγξουμε το φορτίο από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το οποίο όταν είναι υψηλό λόγω της αιολικής και ηλιακής ενέργειας για τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά, δημιουργούνται τα προβλήματα» δηλώνει ο Διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ.

ρανταπλαν

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.