30°C

Μυτιλήνη

Βροχή

...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ:

O νέος χάρτης κατανομής των μαθητών στα Γυμνάσια Μυτιλήνης | Τι αλλάζει από τη νέα χρονιά

Διαδώστε το άρθρο:

Αλλάζει από τη νέα σχολική χρονιά η κατανομή των μαθητών, που θα αποφοιτήσουν από τα δημοτικά σχολεία, στα γυμνάσια της Μυτιλήνης με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης κ. Μιχάλη Καπιωτά.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα «Νέα της Λέσβου»
«….Λαμβάνοντας υπόψη τα δημογραφικά δεδομένα της πόλεως Μυτιλήνης, τη  γεωγραφική διασπορά των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και το μαθητικό δυναμικό και τις κτηριακές υποδομές των Σχολείων , η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχώρησε σε αλλαγή του «χάρτη»  κατανομής  των μαθητών, που θα αποφοιτήσουν από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης της Μυτιλήνης, Βαρειάς, Ταξιαρχών, Χάλικα και Λουτρών από τη νέα κιόλας σχολική χρονιά»
Συγκεκριμένα η νέα κατανομή έχει  ως εξής:   
Στο 1ο Γυμνάσιο  Μυτιλήνης εγγράφονται οι μαθητές που αποφοιτούν από τα Δημοτικά Σχολεία  Βαρειάς, Ταξιαρχών, Λουτρών.
Στο 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης εγγράφονται οι μαθητές που αποφοιτούν από τα: 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
Στο 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης εγγράφονται οι μαθητές που αποφοιτούν από τα: 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 7ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.
Στο 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης εγγράφονται οι μαθητές που αποφοιτούν απο τα: 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και 10ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.
Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης εγγράφονται οι μαθητές που αποφοιτούν από τα:   3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 11ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και Δημοτικό Σχολείο Χαλίκων.
Στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης εγγράφονται οι μαθητές που αποφοιτούν από τα: 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.
 
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καπιωτάς τονίζει ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε με βάση παιδαγωγικά κριτήρια αφού οι ίδιοι οι γονείς τα παιδιά να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο με τους συμμαθητές που είχαν στο Δημοτικό Σχολείο.

Κατανομή  στα Λύκεια
Οι απόφοιτοι των Γυμνασίων της  Μυτιλήνης που επιλέγουν να φοιτήσουν σε Γενικά Λύκεια εγγράφονται σ αυτά ως εξής (μετά την επιλογή των μαθητών που θα εγγραφούν στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Αιγαίου):
Στο 2ο ΓΕΛ εγγράφονται οι απόφοιτοι του 1ου , 2ου και 6ου Γυμνασίων Μυτιλήνης
Στο 3ο ΓΕΛ εγγράφονται οι απόφοιτοι του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
Στο 4ο ΓΕΛ Εγγράφοννται οι απόφοιτοι του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
Στο 5ο ΓΕΛ εγγράφονται οι απόφοιτοι του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
Στο Μουσικό Λύκειο εγγράφονται οι απόφοιτοι του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης

Αυστηροί έλεγχοι
Στην περίπτωση αιτήσεων μετεγγραφών σύμφωνα με οδηγίες που έχουν δοθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  οι Διευθύντριες και οι Διευθυντές των σχολείων οφείλουν να ελέγξουν με μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα τις διευθύνσεις κατοικίας των μαθητριών/-ών, με βάση το Ε1 ή το Ε3  της φορολογικής δήλωσης (σε περίπτωση που  αναγράφεται στο Ε1 η διεύθυνση εργασίας του κηδεμόνα), ή μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ (με θεώρηση της εφορίας), ή πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας από το Δήμο Λέσβου, χρησιμοποιώντας το ως αποδεικτικό στοιχείο, για να επιβεβαιώσουν την ακριβή διεύθυνση κατοικίας.  


  • Πηγή: Τα Νέα της Λέσβου

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.