A+ A A-

Περιοριστικοί όροι στον οδηγό ΙΧ για το θανατηφόρο τροχαίο

Διαδώστε το άρθρο:

Επί τρεις και πλέον ώρες κατέθετε χθες Πέμπτη στον Ανακριτή ο 45χρονος Αμερικανός υπήκοος οδηγός του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου που συγκρούσθηκε το βράδυ της Τρίτης έξω από το ξενοδοχείο «Μυτιλάνα» με τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε η 27χρονη Κωνσταντίνα Αρβανίτη.


Όπως γράφουν σήμερα τα «Νέα της Λέσβου» Ο Εισαγγελέας αποφάσισε να παραπέμψει  κατ’ εξαίρεση  και σε εφαρμογή ειδικής διάταξης του Νόμου σε Ανάκριση  ένα πλημμέλημα  -όπως χαρακτηρίζει ο νόμος την ανθρωποκτονία εξ αμελείας-  κρίνοντας ότι υπάρχουν ειδικές συνθήκες που το επιβάλλουν. 
Σύμφωνα με τη διάταξη που θεσπίσθηκε μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε μαθητές,μπορεί μια πράξη χαρακτηρισμένη ως πλημμέλημα  να παραπεμφθεί σε Ανάκριση για την επιβολή περιοριστικών όρων εφόσον συντρέχουν ειδικές συνθήκες  του το επιβάλλουν όπως πχ. να εγκαταλείψει τη χώρα αφού είναι κάτοικος Αμερικής   και να επισείσει ποινές που φθάνουν και τα 10 χρόνια φυλάκιση -ενώ για πλημμέλημα προβλέπεται ποινή  μέχρι πέντε χρόνια.
Τι είπε στον Ανακριτή
Σύμφωνα πάντα με τα "Νέα της Λέσβου" Ο 45χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη του για την απώλεια της ζωής της 27χρονης καθώς όπως δήλωσε είναι και ο ίδιος πατέρας και κατανοεί πλήρως τον πόνο της οικογένειας. Αποδέχθηκε ότι πέρασε τη διπλή διαχωριστική γραμμή βγαίνοντας από την αντίθετη πλευρά της νησίδας μπροστά από το  «Μυτιλάνα», χωρίς να προσέξει τις πινακίδες,  με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στην διερχόμενη μοτοσικλέτα που κινούνταν κανονικά στη λωρίδα της ,αναφέρθηκε όμως από την άλλη μεριά στην μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός της μοτοσικλέτας ενώ φέρεται να σημείωσε στον Ανακριτή ότι δεν «είδε να έχει φώτα η μηχανή».
Με απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και η υποχρέωση κάθε 1η και 15 του μήνα να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Η κηδεία της άτυχης Κωνσταντίνας Αρβανίτη θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο μετά από επιθυμία της μητέρας  της η οποία είναι μόνιμη κάτοικος Αθηνών.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.