A+ A A-
Κωτσόβολος

Τα νησιά του Αιγαίου στενάζουν, η αποσυμφόρηση καθυστερεί!

Διαδώστε το άρθρο:

Στους 14.003 έφτασαν οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά, μετά και τις 151 νέες χθεσινές αφίξεις, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται συνεχώς.

Δεσμεύσεις  για αποσυμφόρηση θα ζητήσουν και οι φορείς της Λέσβου στη σύσκεψη που έχει προγραμματισθεί τη Δευτέρα για τη διαχείριση του προσφυγικού στο νησί  όπου έχουν περάσει τους 5.500 οι εγκλωβισμένοι προσφυγες και μετανάστες. Παρά τις υπουργικές υποσχέσεις ωστόσο η αποσυμφόρηση των νησιών είναι ένα ζήτημα που φαίνεται να προσκρούει στους όρους της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας

Στο ζήτημα του υπερπληθυσμού στα hotspots αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, που σημείωσε στη «Welt» ότι περίπου 14.000 άτομα μένουν σε εγκαταστάσεις που χωρούν 7.450. Για την ανακούφιση των νησιών, η κυβέρνηση σκοπεύει σύντομα να μεταφέρει «μεγάλο αριθμό προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα», εγχείρημα που «θα γίνει με πολύ καλά οργανωμένο και νόμιμο τρόπο και θα μεταφερθούν σε φυλασσόμενους χώρους».

Ωστόσο, το σχέδιο αντιμετωπίζεται με επιφυλάξεις, καθώς προσκρούει στην κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας. Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολίασε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει συζήτηση γι' αυτά τα σχέδια με τους θεσμούς». Πάντως, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ξεκαθαρίζουν ότι «μια τέτοια κίνηση θα γίνει μόνον μετά από συνεννόηση με τους εταίρους και χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία με την Τουρκία».

  • Πηγή: ethnos.gr
Κωτσόβολος

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.