A+ A A-

Κινητοποιήσεις λόγω προσφυγόπουλων ετοιμάζουν οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων 

Διαδώστε το άρθρο:

 

Η αρχή έγινε με το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά φαίνεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια με άλλα δημοτικά σχολεία στη Μυτιλήνη. Ο λόγος για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας και του αρμόδιου υπουργού Νίκου Φίλη να υποδεχθούν δημοτικά σχολεία της πόλης παιδιά προσφύγων οι οποίοι διαμένουν στη Μυτιλήνη.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες από τους Έλληνες γονείς: άλλοι έκαναν λόγο για αρρώστιες, άλλοι για θέμα θρησκείας και ιστορίας, άλλοι εκνευρίστηκαν επειδή δεν υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση των γονέων, αλλά απλή ενημέρωση των παιδιών...

Μετά από γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε άλλα δημοτικά σχολεία, αποφασίστηκε - τουλάχιστον από ένα, το 15ο Δημοτικό - η σταδιακή κλιμάκωση του θέματος, καθώς σε σχετική ψηφοφορία για το αν θέλουν οι γονείς να έρθουν προσφυγόπουλα στο σχολείο των παιδιών τους, το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό υπέρ του «όχι». Έτσι λοιπόν το προεδρείο αποφάσισε να προχωρήσει σε μονοήμερη αποχή από τα μαθήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ δεν αποκλείστηκε σε βάθος χρόνου να υπάρξουν πιο δραστικές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες και το 9ο αλλά και το 11ο Δημοτικό προτίθενται να πράξουν αναλόγως για την απόφαση να πάνε σχολείο 20 παιδιά προσφύγων.

ρανταπλαν

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.