A+ A A-

Το πληγωμένο "Ξεφτέρι"

Διαδώστε το άρθρο:

 Στις 6 Νοεμβρίου η ΚΙΒΩΤΟΣ ενημερώθηκε από το Δασαρχείο Λέσβου για ένα τραυματισμένο πτηνό το οποίο βρέθηκε σε κτήμα στην περιοχή Λαζαρέτο Μυτιλήνης.

Το πτηνό, ένα νεαρό "ξεφτέρι" (Accipiter nisus), έφερε διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο στη βάση του αριστερού φτερού το οποίο προκάλεσε κάταγμα στο κόκκαλο. Κατόπιν συνεννόησης, στάλθηκε στο ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων) όπου έφτασε χτες. Παρότι το πτηνό είναι προς το παρόν καλά στην υγεία του, το τραύμα του είναι σοβαρό και χρειάζεται μακροχρόνια θεραπεία για να αποδειχθεί αν θα μπορέσει να ξαναπετάξει.

Περιττό να τονίσουμε- όπως τονίζει η "Κιβωτός"  ότι το κυνήγι του ξεφτεριού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, αλλά μάλλον αυτά είναι ψηλά γράμματα για κάποιους δολοφόνους με καραμπίνες. Για να δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε στην αποθεραπεία του μικρού ξεφτεριού –αλλά και των άλλων άγριων ζώων και πτηνών που πυροβολούνται καθημερινά από τους ‘χομπίστες’ συμπατριώτες μας, επισκεφθείτε το ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων), http://www.ekpaz.gr/

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.