ρανταπλαν
A+ A A-

Συνεχίζονται οι ροές από τα απέναντι παράλια στη Λέσβο

Από τις απογευματινές αφίξεις χθες Κυριακή στη Λέσβο (φωτο Γιώργος Παπαδόπουλος) Από τις απογευματινές αφίξεις χθες Κυριακή στη Λέσβο (φωτο Γιώργος Παπαδόπουλος)
Διαδώστε το άρθρο:

Συνολικά 164 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες οι περισσότεροι Αφρικανοί έφτασαν στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο, από χθες Κυριακή μέχρι σήμερα Δευτέρα το πρωί. Στο μεταξύ ένταση συνεχίζει να επικρατεί στη Μόρια με καθημερινά επεισόδια μεταξύ των μεταναστών και συλλήψεις από την Αστυνομία.

Ειδικότερα ,μια βάρκα με 32 άτομα έφτασε χθες το πρωί στην περιοχή του αεροδρομίου. Άλλα  55 άτομα αποβιβάσθηκαν  περίπου στις 10 το πρωί στην περιοχή της Εφταλούς . Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας  μια  άλλη βάρκα με 67 άτομα εντοπίσθηκε στην περιοχή της Συκαμιάς  Τέλος σήμερα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα έφθασε στην περιοχή του ακρωτήριου Κόρακας στο βορειοανατολικό νησί, άλλη μια βάρκα με 10 άτομα.
Το αντίστοιχο διάστημα στη Χίο και στη Σάμοοι ροές ήταν μηδενικές.
Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται καταγεγραμμένοι – εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί 11.156 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα στη Λέσβο 5.687, στη Χίο 3.510 και στη Σάμο 1.959.


Σε πέντε συλλήψεις Αλγερινών προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί στη Μόρια. Οι πέντε, που  βρισκόταν υπό περιορισμό ως κρατούμενοι μετά από απόρριψη του αιτήματος ασύλου που υπέβαλαν και επρόκειτο να απελαθούν , απέδρασαν για να συλληφθούν λίγες ώρες αργότερα και να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών .

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.