A+ A A-

Στη Λέσβο για γυρίσματα η γνωστή σεφ Νταϊν Κόχυλα

Διαδώστε το άρθρο:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της σειράς «My Greek Table with Diane Kochilas» που πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο από τις 5 έως τις 8 Μαΐου. Η συγκεκριμένη σειρά μαγειρικής θα προβληθεί σε 13 επεισόδια, που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2017, σε όλη την Αμερική στο κρατικό κανάλι PBS, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές για την επαναμετάδοσή της σειράς σε ελληνικά κανάλια.

Παρουσιάστρια της σειράς είναι η γνωστή σεφ Νταϊάν Κόχυλα που επισκέφθηκε τη Λέσβο μαζί με το 9μελές τηλεοπτικό της συνεργείο, προκειμένου να αναδείξει τη μοναδική κουζίνα, το ούζο, τη θαλασσινή γαστρονομία της Λέσβου, τη φυσική ομορφιά, το φιλότιμο των κατοίκων και τον πολιτισμό του νησιού. Την κα. Κόχυλα συνόδευε ο κ. Νίκος Λιβανός, ιδιοκτήτης του πολύ γνωστού εστιατορίου Molyvos  στη Νέα Υόρκη.

Η οργάνωση των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις περιοχές Σκάλα Καλλονής, Πέτρα, Μόλυβος και Σκάλα Συκαμνιάς, όπως προβλεπόταν στο σενάριο της σειράς. Ενδεικτικά, στα γυρίσματα της εκπομπής εμφανίζονται το γραφικό λιμάνι στη Σκάλα Καλλονής, η διαδικασία του ψαρέματος με παραδοσιακό καΐκι στην Πέτρα, υπαίθριο «εργαστήρι χάχλας» των γυναικών στον Μόλυβο και παραδοσιακό γλέντι στο λιμανάκι με μουσική και χορό, καθώς και παραδοσιακοί μεζέδες και πάστωμα σαρδέλας με φόντο το γραφικό εκκλησάκι στη Σκάλα Συκαμνιάς, ενώ η γνωστή σεφ με τη βοήθεια γυναικών μαγειρεύει τοπικές συνταγές.

Η συνεργασία τοπικών φορέων και ιδιωτών ήταν σημαντική για την οργάνωση των γυρισμάτων της εκπομπής, οι οποίοι συνέβαλαν στη φιλοξενία καλύπτοντας με τις χορηγίες τους και την εν γένει συνδρομή τους δαπάνες διαμονής, διατροφής, εσωτερικών μετακινήσεων και λοιπές τηλεοπτικές απαιτήσεις. Συγκεκριμένα, συνέδραμαν ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μολύβου, το Ξενοδοχείο «Μάλεμι», τα εστιατόρια «Χταπόδι» και «Μουριά του Μυριβήλη», η Ένωση ΙΧ Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Λέσβου και οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων KOSMOS Rent a Car και Lesvos Car Hire.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.