A+ A A-

Σε διάλυση το δουλεμπορικό σαπιοκάραβο της προκυμαίας (pics)

Διαδώστε το άρθρο:

Στο καρνάγιο της Επάνω Σκάλας μετάφερθηκε, το τελευταίο από τα κατασχεμένα  δουλεμπορικά σκάφη που βρισκόταν επί μήνες δεμένα στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Το σκάφος διαλύθηκε και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε οριστικά η διαδρομή του ανάμεσα στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Στην καρδιά της προσφυγικής κρίσης μετάφερε δεκάδες πρόσφυγες. Από τότε που κατασχέθηκε από το λιμενικό , παρέμενε δεμένο στο λιμάνι και ο κινδυνος να βυθιστεί ήταν πάντα ορατός αφού συχνά έπαιρνε επικίνδυνη κλήση λόγω εισροής υδάτων. Στο πλαίσιο των έργων αναβάθμισης του λιμανιού αλλά και τήρησης προβλεπόμενων όρων ασφαλείας της συνθήκης ΣεΪγκεν το σκάφος έπρεπε να απομακρυνθεί από το χώρο του λιμανιού. Λόγω όμως του ότι η μετακίνησή του ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη αφού υπήρχε πάντα το ενδεχόμενο να βυθιστεί, οδηγήθηκε σε διάλυση. Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η ιστορία του σαπιοκάραβου .....με το μπλε δελφίνι, που είχε συνδεθεί με την προσφυγική κρίση

Το θέμα έχει ανοίξει σήμερα ένα άλλο κύκλο συζήτησης για το αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι  όροι στη διαδικασία διάλυσης, αν έπρεπε να διαλυθεί ή να αξιοποιηθεί αλλιώς, αν υπήρξε κίνδυνος για το περιβάλλον κα. Τόσο καιρό εκφράζονταν διαμαρτυρίες  για το ότι  παραμένουν τα σαπιοκάρακα στην προκυμαία και αποτελούν εστία μόλυνσης, τώρα που έφυγαν ....έπρεπε ν ανοίξει άλλο θέμα συζήτησης.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.