A+ A A-

Νέος σεισμός 4,6 ρίχτερ "ξύπνησε" τη Λέσβο | Ομαλά εξελίσσεται η σεισμική ακολουθία

Διαδώστε το άρθρο:

Φυσιολογικά δείχνει να εξελίσσεται η σεισμική ακολουθία στη Λέσβο. Σήμερα σημειώθηκε νέα δόνηση της τάξεως των 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.



Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή 4,8 σύμφωνα με το σταθμό του ΑΠΘ και καταγράφηκε ανάμεσα στην Μυτιλήνη και τη Χίο στον ίδιο χώρο το ισχυρού σεισμού της περασμένης Δευτέρας, σήμερα Σάββατο στις 7 παρά 20.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Λέκκα Ευθύμιο, που μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, πρόκειται για ένα σεισμό στο πλαίσιο της φυσιολογικής μετασεισμικής ακολουθίας γεγονός που αποδεικνύει ότι το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

Ειδικός εξοπλισμός μέτρησης σεισμών στη Λέσβο

Τέσσερις φορητοί σεισμολογικοί σταθμοί μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Μυτιλήνη, με επιστημονικό και τεχνικό κλιμάκιο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και την άμεση αρωγή του Υπουργείου Επικρατείας, της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΥΠΕΘΑ.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου, οι φορητοί ψηφιακοί σεισμογράφοι νέας τεχνολογίας με τη χρήση τηλεμετρίας έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές τους στο επιχειρησιακό κέντρο του ΓΙ στο ΕΑΑ (Αθήνα) έτσι ώστε να γίνεται άμεσα η ανάλυση της σεισμικότητας και η εκτίμηση της σεισμικής επικινδυνότητας κατά την εξέλιξη του φαινομένου.

Το σεισμολογικό δίκτυο εγκαταστάθηκε στη Λέσβο και στη Χίο και λειτουργεί με 4 σεισμολογικούς σταθμούς, στην Αγ. Παρασκευή στο Δαμάνδρι στη Μυτιλήνη και στα Καρδάμυλα Χίου.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.