A+ A A-

Ανακοίνωση της Ο.Λ.Σ.Α. για το σεισμό στη Λέσβο

Διαδώστε το άρθρο:

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.) στη συνεδρίαση της 13ης Ιουνίου 2017, μια μόλις ημέρα μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου που έπληξε το νησί μας, τη Λέσβο, πρώτιστα ασχολήθηκε με το θέμα των τραγικών συνεπειών του σεισμού αυτού στους κατοίκους του νησιού μας και εξέφρασε τη μεγάλη λύπη του για τη δοκιμασία των συντοπιτών μας.


Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας ιδιαίτερα στους κατοίκους της Βρίσας, που επλήγη περισσότερο από τον καταστροφικό σεισμό και συμμεριζόμαστε τη θλίψη και την αγωνία τους για τη μεγάλη καταστροφή που έπληξε το όμορφο παραδοσιακό χωριό τους που θρηνεί επί πλέον και την απώλεια ενός ανθρώπου.

-Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και ιδιαίτερα το σύζυγο και τα παιδιά της αδικοχαμένης συμπατριώτισσας μας, Ελένης Βαληλή.
-Ευχόμαστε περαστικά και σύντομη ανάρρωση στους τραυματισμένους του χωριού, αλλά και όλων των περιοχών.
-Ευχόμαστε επίσης κουράγιο, ψυχική αντοχή και δύναμη στους κατοίκους όλων των χωριών και πόλεων που δοκιμάστηκαν από το σεισμό, της Βρίσας, του Πολυχνίτου, του Πλωμαρίου και των γύρω περιοχών, της Πλαγιάς, του Σταυρού, της Μελίντας, του Ακρασίου , του Αμπελικού, του Λισβορίου, αλλά και σε όλους τους κατοίκους του νησιού μας.
-Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς όλους με κάθε τρόπο. Θα είμαστε παρόντες στα όποια προβλήματα προκύπτουν, ώστε να συμβάλουμε με τον τρόπο μας στην επίλυσή τους.
-Αναμένομε λοιπόν από την κυβέρνησή μας και όλους τους αρμόδιους φορείς να συμβάλουν στην ταχεία επίλυση των προβλημάτων που ανέκυψαν σε όλο το νησί.
-Επικαλούμαστε τα συναισθήματα αλληλεγγύης του Ελληνικού Λαού και καλούμε όλους να επισκεφτούν το καλοκαίρι το όμορφο νησί μας με την πλούσια παράδοση, τα ενδιαφέροντα μουσεία του, τις φυσικές ομορφιές του και τις όμορφες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και να συμβάλουν μ’αυτό τον τρόπο στην ανακούφιση των πληγέντων και στη στήριξη ολόκληρης της Λέσβου. Οι κάτοικοι του νησιού μας, που τόσο απλόχερα δίδαξαν πρόσφατα την προσφορά και αλληλεγγύη χρειάζονται τώρα τη συμπαράσταση και βοήθειά μας.

Η Ομοσπονδία μας ως πρώτη κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή προσφέρει, παρά τις οικονομικές αδυναμίες που αντιμετωπίζει, ένα συμβολικό ποσό για την αντιμετώπιση των πρώτων προβλημάτων, αλλά και ως παρακίνηση προς όλους να συμβάλουν όπως μπορούν.
Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Σ.Α.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.