A+ A A-

Αναβολή στο Εφετείο για την υπόθεση του κυλικειάρχη

Διαδώστε το άρθρο:

Για τις 9 Ιανουαρίου αναβλήθηκε σήμερα, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, η κατ’ έφεση, δίκη επιχειρηματία σχολικού κυλικείου στη Μυτιλήνη που πρωτόδικα είχε καταδικασθεί στις 27  Ιανουαρίου, σε ποινή φυλάκισης δυο ετών, για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» και ειδικότερα 12χρονης μαθήτριας , το 2012.


Στην δίκη για την πολυσυζητημένη αυτή υπόθεση εναντίον του επιχειρηματία κατέθεσαν οι γονείς τριών κοριτσιών, ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών, στα οποία όπως είχαν πει ο επιχειρηματίας κατά περίπτωση τηλεφωνούσε και παρενοχλούσε, έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις φιλούσε και έκανε και άλλες σεξουαλικού περιεχομένου χειρονομίες όταν προσέρχονταν στην επιχείρηση του στο σχολείο τους για να αγοράσουν προϊόντα. Και οι τρεις γονείς είχαν καταγγείλει τότε ότι απευθύνθηκαν για το συμβάν στο διευθυντή του σχολείου, δείχνοντάς του ακόμη και τα προσβλητικά μηνύματα. Ο τότε γυμνασιάρχης ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονέων δεν έπραξε τα δέοντα, συγκαλύπτοντας στην ουσία τον κατηγορούμενο. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης εκτός της συζύγου του κατηγορουμένου. Όπως είχε ειπωθεί δε στην δίκη τότε δεν αποδέχθηκε τα όσα έλεγαν οι γονείς, δήλωσε ότι αρνήθηκε να δει τα μηνύματα που έστελνε ο επιχειρηματίας του κυλικείου στις μαθήτριες του, τον είχε δε χαρακτηρίσει ως εργατικό, καλό και ηθικό άνθρωπο.
Από τον περασμένο Αύγουστο, ο Διευθυντής του Γυμνασίου έχει απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σχολείο λόγω απαγγελίας εναντίον του κατηγορίας για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Η δίκη του είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 11 Μαΐου πλην όμως αναβλήθηκε λόγω παρελεύσεως ωραρίου για τις 16 του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Ας σημειωθεί ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός που άγνωστο παραμένει τι απέδωσαν οι διοικητικές έρευνες που είχε διατάξει όταν αποκαλύφθηκε το όλο θέμα το υπουργείο παιδείας έχει τοποθετηθεί «λόγω αυξημένων προσόντων» σε σχολείο της Μυτιλήνης όπου και απαιτούνται τέτοια αυξημένα προσόντα διδασκαλίας!

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.