A+ A A-

«Τσιφλίκι» η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου: Κόβονται με το «έτσι θέλω» οι βραδινές βάρδιες της ΔΙ.ΑΣ.!

Διαδώστε το άρθρο:

 

Σε μια πρωτοφανή απόφαση που πιθανότατα θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών της Λέσβου προχώρησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου, Ανδρέας Στεφάνου.

Σύμφωνα με αδιμαφισβήτητες πληροφορίες του LesvosReport.gr, ο κ. Στεφάνου προχωρά στην αναστολή των περιπολιών της αποτελεσματικότατης ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά τις βραδινές ώρες, δηλαδή από τις 7 το απόγευμα έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, αφήνοντας τον έλεγχο μόνο στα περιπολικά, τα οποία όμως δεν είναι δυνατό να ελιχθούν σε περιοχές όπως σοκάκια, πλατείες και πάρκα.

Η συγκεκριμένη ομάδα εργαζόταν καθημερινά κάθε πρωί από τις 7 έως τη 1, καθώς και το απόγευμα  από τις 19:00 έως τη 01:00. Κύριο στόχο  είχε την πρόληψη της εγκληματικότητας στο κεντρο της πόλης (Λαδάδικα, Προκυμαία, Ερμού, Πάρκο Χατζηδήμου, Τσαμακια κτλ).

Και το απίστευτο είναι το εξής: Σϋμφωνα με το νέο ωράριο, ο κ. Στεφάνου αφήνει ως έχει την πρωινή βάρδια και αλλάζει την απογευματινή σε 13:00-19:00 ορίζοντας την κίνηση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο επαρχιακό δίκτυο Μυτιλήνης-Μανταμάδου για έλεγχο αυτοκινήτων που... μεταφέρουν ζώα! 

Όλα αυτά, σε μία χρονική περίοδο που η παραβατικότητα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και παρά το γεγονός ότι τα άτομα που αποτελούν την ομάδα έχουν από τις υψηλότερες επιδόσεις πανελλαδικά και οι συλλήψεις για αρπαγές τσαντών, διακίνηση ναρκωτικών,  κλοπές δεν είναι δυνατό να αμφισβητηθούν. 

Ο λόγος για τον οποίο πήρε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου αυτή την απόφαση δεν έχει γίνει γνωστός, όμως εικάζεται ότι έχει σχέση με την άρνηση των μελών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να μεταφερθούν στο μεγάλο πανηγύρι στην Καλλονή, για να κάνουν τους... τροχονόμους.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.