A+ A A-

Μνημείο για τους εξόριστους στον Άη Στράτη εγκαινίασε ο Κουτσούμπας

Διαδώστε το άρθρο:

Στο χρονικό των διώξεων και των εξοριών αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Αη Στράτη, όπου εγκαινιάστηκε μνημείο «των ηρωικών και τιμημένων νεκρών σε όλη την περίοδο των εξοριών».

«Η κατασκευή είναι προσφορά του συντρόφου Θανάση Νικολή από την Άγρα Λέσβου και η τοποθέτηση του έγινε με την καθοριστική συμβολή συντρόφων και φίλων του ΚΚΕ από τον Αη Στράτη, τη Λήμνο και τη Λέσβο» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας ευχαριστώντας τη δήμαρχο και τους κατοίκους του Αη Στράτη για την παραχώρηση του χώρου.

«Μεταξύ των νησιών της εξορίας, που έμειναν γνωστά σαν «ξερονήσια», ο Αη Στράτης κατέχει «κορυφαία» θέση μιας και υπήρξε ο μακροβιότερος, ο μεγαλύτερος και μάλλον ο «διασημότερος» τόπος εξορίας για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις, εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για την έλευση και παραμονή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο «με αφορμή το προσφυγικ και ζήτησε «καμιά συμμετοχή και με οποιονδήποτε τρόπο στη νέα επέμβαση που ετοιμάζει το ΝΑΤΟ στην Λιβύη».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική από εκεί που σταμάτησαν οι κυβερνήσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε ότι όσα μέτρα «δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα ακόμα, ετοιμάζονται να μας τα φέρουν οι αριστεροί της συμφοράς, ο ΣΥΡΙΖΑ από το φθινόπωρο».

«Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και υπόσχεται επιστροφή στην «ανάπτυξη» και «ελάφρυνση του χρέους». Απάτη, θράσος, εμπαιγμός. Η «ανάπτυξη» έχει το πρόσημο των κερδών των καπιταλιστών» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Λύση εφαρμόσιμη, εδώ και τώρα, αρκεί ο λαός να συνειδητοποιήσει τη δύναμη του, δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τον αρνητικό σημερινό συσχετισμό. Και αυτός ο δρόμος μπορεί να ανοίξει με ΚΚΕ ισχυρό και χειραφετημένο λαό που γνωρίζει την Ιστορία του, που διδάσκεται και εμπνέεται από αυτή» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.