A+ A A-

Βραβεία στους άριστους του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διαδώστε το άρθρο:

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στο κατάμεστο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδη, στην Αθήνα, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βράβευσε φοιτητές και φοιτήτριές του και τίμησε ευεργέτες του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, απένειμε τα Βραβεία Αριστείας σε φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επέδωσε το Μετάλλιο του Ιδρύματος σε ευεργέτες του Ιδρύματος.


Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Αιγαίου, Πρυτανικές Αρχές, Μέλη Συμβουλίων ΑΕΙ, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι φορέων του δημοσίου και των επιχειρήσεων, απόφοιτοι, φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου με γονείς και συγγενείς τους. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κυρία Νίκη Λυμπεράκη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απονέμοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Βραβεία Αριστείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Αυτό που κάνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα πραγματικό άθλημα αριστείας και αυτό θέλω να σηματοδοτήσω με την εδώ παρουσία μου αλλά με τρεις παρατηρήσεις. Η αριστεία πρέπει να είναι για εμάς τους Έλληνες αυτονόητη. Και σαν έννοια, η πρώτη αναφορά της είναι στην ελληνική γραμματολογία. Το «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων»  είναι φράση του Ομήρου και είναι η πρώτη φορά που ακούστηκε στην ανθρωπότητα. Το δεύτερο είναι ότι δεν αρκεί να μιλάμε για αριστεία, δεν αρκεί να διακρίνουμε τους αρίστους, πρέπει να δίνουμε σε κάθε άνθρωπο και ιδίως σε κάθε νέο άνθρωπο τη δυνατότητα να γίνει άριστος. Να δώσουμε τη δυνατότητα να αναπτύξει την προσωπικότητά του και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει συμβολή της πολιτείας και της κοινωνίας για να ξεκινάν όλοι από την ίδια αφετηρία. Η αριστεία είναι θέμα ικανοτήτων δεν είναι προνόμιο εχόντων και κατεχόντων. Και αυτό το χρέος του ίσου ξεκινήματος από την ίδια αφετηρία είναι βασικό. Και ένα τρίτο, για να είμαστε πραγματικά εραστές της αριστείας αλλά και οπαδοί της αριστείας συνειδητοί, πρέπει να αποβάλουμε από μέσα μας ένα χαρακτηριστικό που πολύ έχει δοκιμάσει το λαό μας ανά τους αιώνες, τον φθόνο. Πρέπει να έχουμε πραγματικά τη γενναιότητα να αναγνωρίζουμε  σε καθέναν αυτό που του ανήκει, αυτό που είναι, αυτό που μπορεί να προσφέρει. Και να το κάνουμε από καρδιάς και όχι να φθονούμε κάποιον γιατί είναι ικανότερος από εμάς.» Καταλήγοντας, ο ΠτΔ τόνισε «Όταν μπορέσουμε και το ξεπεράσουμε θα καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες τούτο, το να έχεις τη γενναιότητα να αναγνωρίζεις στον άλλον την αριστεία, είναι και αυτό ένα είδος αριστείας.»
Στόχος των βραβείων Αριστείας, τα οποία προκηρύσσει κάθε έτος το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, είναι η επιβράβευση εξαιρετικών διακρίσεων και επιτευγμάτων κατά τη διάρκεια των σπουδών, όπως είναι οι επιστημονικές δημοσιεύσεις, οι συμμετοχές σε συνέδρια με πρακτικά και γενικότερα η διεθνής αναγνώριση των έργων των φοιτητών και φοιτητριών.
Μετά την αξιολόγηση 41 συνολικά υποψηφιοτήτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών των Τμημάτων των 5 Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα Βραβεία Αριστείας του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 απονεμήθηκαν στις κυρίες και στους κυρίους:
Α. Μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες
•    Άντρη Ανδρονίκου, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών- Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού
•    Αναστάσιος Πετρόπουλος, της Σχολής Θετικών Επιστημών-Τμήμα Μαθηματικών
•    Χρήστος Κυρικλίδης, της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης -Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης*
•    Πανωραία Πουλάκη, της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης -Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων*
* Το βραβείο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης απονεμήθηκε από κοινού στον κ. Χ. Κυρικλίδη και στην κα Π. Πουλάκη
Β. Προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες:
•    Δανάη Σακκά, της Σχολής Περιβάλλοντος-Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής *
•    Δέσποινα Τρασανίδου, της Σχολής Περιβάλλοντος-Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής *
•    Χρήστος Δομούζης, της Σχολής Θετικών Επιστημών-Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων
•    Δημήτριος-Γεώργιος Μπακλαγής, της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης-Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης*
•    Κωνσταντίνος Κωσταρής, της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης-Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων*
•    Δήμητρα Τσακού και Φωτεινή Σκαλίδη, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών -Τμήμα Γεωγραφίας
* Το βραβείο της Σχολής Περιβάλλοντος για τους προπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες απονεμήθηκε από κοινού στις κυρίες Δ. Σακκά και Δ. Τρασανίδου, ομοίως της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης στους κυρίους Δ.- Γ. Μπακλαγή και Κ. Κωσταρή.

Επίσης, στο πλαίσιο των Βραβείων Αριστείας, απονεμήθηκε εύφημος μνεία στις φοιτήτριες του Τμήματος Περιβάλλοντος της Σχολής Περιβάλλοντος κυρίες Χρυσούλα Σάρδη και Δήμητρα Παπαϊωαννίδου για τη συμμετοχή τους με κοινή υποψηφιότητα καθώς και στον μεταπτυχιακό φοιτητή κ. Στέφανο Γιασιράνη και στην μεταπτυχιακή φοιτήτρια κα Κωνσταντίνα Ζαμπούλη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Στην ίδια εκδήλωση, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεχίζοντας την παράδοση ηθικής βράβευσης του Ιδρύματος σε προσωπικότητες ή θεσμούς με προσφορά θετικής υπηρεσίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην εκπαίδευση, στην επιστήμη και στην κοινωνία γενικότερα, απένειμε το Μετάλλιο του Ιδρύματος σε τρεις ευεργέτες του και συγκεκριμένα:
•    Στο Κληροδότημα «Δημοσθένης Ραπτέλλης» για τη δωρεά οικοπέδου, στο οποίο ανεγέρθηκαν οι Φοιτητικές Κατοικίες Μυτιλήνης.
•    Στην Οικογένεια Νικολάου Γαρουφαλίδη, για τη δωρεά της μελέτης αποκατάστασης του κτηρίου “Γαροφαλλίδειον” στη Λήμνο, το οποίο περιήλθε στο Πανεπιστήμιο με δωρεά του Νοσοκομείου Λήμνου και αρχικό δωρητή την Οικογένεια Νικολάου Γαρουφαλίδη.
•    Στην Επιτροπή Στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για τη σημαντική πνευματική και υλική προσφορά της στο Ίδρυμα.
Τα Μετάλλια επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.