ρανταπλαν
A+ A A-

40.000 τουρίστες έχασε η Λέσβος φέτος το καλοκαίρι

Διαδώστε το άρθρο:

Με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο αποτυπώνουν οι αριθμοί την ζοφερή πραγματικότητα και τις συνέπειες του προσφυγικού στη Λέσβο, όσον αφορά στην τουριστική κίνηση.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο φετινός ήταν ο χειρότερος Αύγουστος για το νησί, από πλευράς τουριστικής κίνησης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, στη Λέσβο τον περασμένο Αύγουστο έφτασαν 58 πτήσεις τσάρτερ με 8.078 επιβάτες, όταν τον περσινό Αύγουστο στο νησί είχαν αφιχθεί 16.588 επιβάτες με 124 πτήσεις τσάρτερ. Δηλαδή, υπήρξε μείωση επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι κατά 51,30%.

Πάντως, το φετινό «ναυάγιο» της τουριστικής κίνησης είχε φανεί από τον χειμώνα. Η σεζόν ξεκίνησε τον Απρίλιο με μείωση της τάξεως του 58%, η οποία αυξήθηκε τον Μάιο σε 65%. Τον Ιούνιο, η ποσοστιαία μείωση μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, σκαρφαλώνοντας στο 68%, για να κλείσει ο Ιούλιος με απώλειες 62,77%. Σε απόλυτα νούμερα, η Λέσβος έχει χάσει μέχρι στιγμής περίπου 40.000 τουρίστες, από τους 75.000 που είχε υποδεχτεί πέρυσι το καλοκαίρι.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, σημείωσε πως «ο Αύγουστος είναι ο κυρίως μήνας των διακοπών και πάντα κατέγραφε μια μικρή αύξηση. Ακόμη και -1% να είχαμε θα ήταν ζημιά, πόσο μάλλον όταν η πτώση ξεπερνά το 51%. Είναι σαν να είχαμε όλο το καλοκαίρι μείον 90%. Δυστυχώς, αυτά τα ποσοστά αποτυπώνουν την καταστροφή που υπέστη ο τουριστικός κλάδος της Λέσβου».

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.