A+ A A-

Παράταση μέχρι 17 Μαρτίου για τις εισφορές του ΕΦΚΑ

Διαδώστε το άρθρο:

 

Παράταση μέχρι και τις 17 Μαρτίου παίρνει η καταβολή των πρώτων εισφορών προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες μισθωτούς αλλά και η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ για όλους τους μισθωτούς.

Η παράταση αφορά τις εισφορές Ιανουαρίου 2017, η προθεσμία αποπληρωμής των οποίων έληγε αρχικά σήμερα, 28/2. Αυτό σημαίνει πως εντός του Μαρτίου θα πρέπει κανονικά να πληρωθούν οι εισφορές δύο μηνών: μέχρι τις 17/3 οι εισφορές Ιανουαρίου και μέχρι 31/3 οι εισφορές Φεβρουαρίου (εκτός αν δοθεί παράταση και για τον Φλεβάρη).

Την παράταση είχαν ζητήσει φορείς της αγοράς, ώστε να υπάρξει χρόνος να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες και να μην φορτωθούν με τόκους υπερημερίας χιλιάδες επαγγελματίες χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι 100.000 ασφαλισμένοι εργαζόμενοι με παράλληλη απασχόληση, δεν γνώριζαν μέχρι τα τέλη της περασμένης εβδομάδας το ύψος των εισφορών τους καθώς δεν έχει ακόμη εκδοθεί η εγκύκλιος για την παράλληλη απασχόληση.

  • Πηγή: newmoney.gr

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.