ΚΟΥΖΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες 600 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 100 ml χλιαρό νερό 100 ml λευκό γλυκό κρασί   3 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. πένες 1/4…

Κολοκυθόπιτα
Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 15:55

YΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλό ταψί διαμέτρου 22 εκ.) 1 κιλό πορτοκαλί κολοκύθα (την ψίχα), σε μικρούς κύβους 200 γρ. καστανή ζάχαρη 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα 50 γρ. ξανθές σταφίδες 100 γρ. καρύδια (την ψίχα), σπασμένα στο multi 50 γρ. βούτυρο αγελάδος,  λιωμένο και λίγο ακόμη για την επάλειψη…

Χταπόδι κρασάτο
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 14:05

Υλικά 1 χταπόδι, 1½-2 κιλά, καθαρισμένο, χωρισμένο στα πλοκάμια του (η κουκούλα κομμένη στα δύο) 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, περασμένα από τον χοντρό τρίφτη 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε) 1 κουτ. σούπας πελτέ 2 φύλλα δάφνης τα φύλλα από 3-4 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένα (σε επιλεγμένα μανάβικα και πλέον και σε μεγάλα σούπερ…

Αμυγδαλόπιτα
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 13:59

ΥΛΙΚΑ (για 1 κλασικό ορθογώνιο ταψί) 10 αβγά 250 γρ. ζάχαρη 500 ml φρέσκο γάλα 250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το σκεύος 60 γρ. μπέικιν πάουντερ ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο 400 γρ. αμύγδαλο, σε πούδρα 1 βανιλίνη 300 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο…

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ