ΚΟΥΖΙΝΑ

Μαριναρισμένο συκώτι
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 13:05

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 200 ml λευκό ξηρό κρασί 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 50 ml ξίδι από κρασί 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη ξύσμα από 1 λεμόνι 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι, καθαρισμένο από ίνες και λίπος και κομμένο σε φέτες…
Υλικά 4 μανιτάρια πορτομπέλο 30 ml ελαιόλαδο (και λίγο έξτρα, για τα μανιτάρια) 2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε καρέ 150 γρ. σπανάκι (έτοιμο καθαρισμένο, συσκευασμένο στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ) 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα τυράκι καλυμμένο με πιπέρια), κομμένο σε λεπτά φετάκια φυλλαράκια…
Υλικά 1 αφράτο μέτριο λάχανο χυμός από 2 λεμόνια  αλάτι 3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο Για τη γέμιση 8 - 9 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο χυμός από 1 λεμόνι  1 νεροπότηρο άσπρο ρύζι (Καρολίνα, νυχάκι κ.λπ.), πλυμένο και στραγγισμένο τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα 2/3 φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες 1…

Γλυκιά κολοκυθόπιτα
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 13:21

Aλεύρι για 5 φύλλα• 1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα• 1 κούπα γάλα• 3 αυγά• 1 κούπα ζάχαρη• Λάδι• 1 ποτήρι κρασιού ρύζι• 1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι• 1 ποτήρι κρασιού σταφίδες• Aλάτι

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ