Μυτιλήνη

ρανταπλαν
...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ:

Εκκενώθηκε η Λέσβος | Αναχώρησε το "Ε. Βενιζέλος"

Το πλοίο "Ελ. Βενιζέλος" αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι από το λιμάνι της Μυτιλήνης (φωτο Παύλος Αβαγιαννός ) Το πλοίο "Ελ. Βενιζέλος" αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι από το λιμάνι της Μυτιλήνης (φωτο Παύλος Αβαγιαννός )
Διαδώστε το άρθρο:

Με περίπου 1400 πρόσφυγες  αναχώρησε σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι το πλοίο "Ελ Βενιζέλος" με αρχικό προορισμό Καβάλα - νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθυνόταν για Ελευσίνα - ενώ εκατοντάδες άτομα επιβιβάστηκαν μια ώρα αργότερα  στο" Νήσος Μυκονος" και θα ταξιδέψουν το βράδυ με το "Αριάδνη" που παραμένει στο λιμάνι της Μυτλήνης στο πλαίσιο της επιχείρησης "εκκένωσης" των νησιών από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή των όρων της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες την Παρασκευή μεταξύ της ΕΕ. και  Τουρκίας.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης ξένα τηλεοπτικά συνεργεία καταγράφουν τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων της Συμφωνίας για το προσφυγικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Hot spot της Μόριας και ο Καρά Τεπές έχουν αδειάσει ενώ περίπου 300 -500 άτομα υπολογίζεται ότι έφθασαν σήμερα στις ακτές του νησιού.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Μυτιλήνης από φορείς  και συλλόγους κατά της πολιτικής τωνκλειστών συνόρων στην Ευρώπη. Ενώ εκφράσθηκε διαφωνία για τους όρους της συμφωνίας στις Βρυξέλλες και την επιστροφή των προσφύγων στην Τουρκία 

ρανταπλαν

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.