A+ A A-

Η αγανάκτηση ιδιοκτήτη καταστήματος στην αγορά της Μύρινας για τους «προκλητικούς μηχανοκίνητους»

Διαδώστε το άρθρο:

 

Την αγανάκτησή του μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook εξέφρασε καταστηματάρχης της Λήμνου που διατηρεί επιχείρηση στην αγορά της Μύρινας, για το γεγονός ότι «προκλητικοί μηχανοκίνητοι», όπως τους χαρακτηρίζει, διασχίζουν τον πεζόδρομο, παρά την απαγόρευση της τροχαίας και του Δήμου.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης καταστήματος έγραψε:

Περί σεβασμού των άλλων.

Στην όμορφη και παραδοσιακή Αγορά της πόλης μας περνούν συνέχεια μηχανάκια!

Μηχανάκια οι οποίοι προτιμούν να διασχίσουν μηχανοκίνητοι τα 500 μέτρα της Αγοράς "καβάλα" σαν τους Κολοκοτρωναίους.

Υπάρχουν 3 Τουλάχιστον κατηγορίες Προκλητικών:

1) Μαγαζάτορες οι οποίοι δεν σέβονται ούτε τα καταστήματα τους ούτε τους υποψήφιους πελάτες τους και έν´ ώρα λειτουργίας της αγοράς όχι όμως απαραιτήτως του καταστήματος τους που είναι εντός της Αγοράς περνούν με καμάρι επάνω στο μηχανοκίνητο δίτροχο τους.

2) Καταστηματάρχες που τα καταστήματα τους δεν είναι εντός της αγοράς θεωρούν ότι πρέπει να σουλατσάρουν δίτροχοι εντός αυτής.

3) Απλοί πολίτες που αντί να νιώθουν άβολα κάνοντας σλάλομ ανάμεσα σε μωρά, καρότσια, και συμπολίτες τους καμαρώνουν σαν να περνούν μηχανοκίνητοι την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και αναμένουν τον κόσμο να τους επευφημεί.

Υποτίθεται ότι η τροχαία και ο Δήμος απαγορεύει οχήματα στην αγορά.

Όμως το σχόλιο δεν αφορά την αστοχία (ακόμα μία) της δημόσιας διοίκησης, αλλά την απόφαση κάποιου να φερθεί τόσο βάρβαρα στους περιπατητές της Αγοράς και στους καταστηματάρχες επειδή έτσι θέλει εκείνος και ας μην έχει αυτό το δικαίωμα.

Το θεωρώ χυδαίο και θα ένοιωθα αβάσταχτη ντροπή αν έβλεπα έναν γονιό να τρέχει να συμμαζέψει το παιδί του για να μην βρεθεί στις ρόδες μου ακόμα κι αν οδηγούσα σημειωτόν. Αυτός ο αυτοπεριορισμός, είναι ουσιαστικά θέμα αυτοσεβασμού και αυτοπειθαρχίας σε προσωπικούς κανόνες που συχνά είναι αυστηρότεροι από τους νόμους. Θα ήθελα δηλαδή, να εφαρμόζεται παντελώς η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων από την Αγορά, όλες τις ώρες της μέρας, εκτός από εκείνα που βρίσκονται εκεί για επαγγελματικό λόγο και πάλι για συγκεκριμένες ώρες, μη αιχμής.

Εύχομαι εν' όψη καλοκαιριού κάτι να μας ταράξει και να αλλάξουμε

Ψιλά γράμματα θα μου πεις σε μια χώρα που κανένας δεν υπολογίζει κανέναν, κι οι νόμοι υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Κο Μαυρολάμπαδο για την Φωτογραφία και έναν Φίλο που συνάντησε κάτι ανάλογο στην Σάμο και μου έδωσε αφορμή και ιδέες για να εκφράσω την αγανάκτηση μου.

Καλό Πάσχα και Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους.

  • Πηγή: limnosfm100.gr
ρανταπλαν

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.