A+ A A-

Τέσσερις νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης

Διαδώστε το άρθρο:

Τέσσερις νεκροί μεταξύ των οποίων δυο παιδιά, είναι ο απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε τις πρωίνες σήμερα Τρίτη ανοιχτά της Μυτιλήνης.


Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό αγνοουμένων προσφύγων-μεταναστών υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
Συγκεκριμένα, πολυεστερική μηχανοκίνητη βάρκα  στην οποία επέβαιναν 13 άτομα , βυθίστηκε ανοιχτά της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα..
Στις  έρευνες, οποίες συμμετέχουν δύο Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα Ελικόπτερο FRONTEX, τρία σκάφη της FRONTEX καθώς και ένα ρυμουλκό. Έχουν διασωθεί έξι (06) αλλοδαποί (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), ενώ έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα τέσσερις (04) σοροί (ένας (01) άνδρας, μία (01) γυναίκα, ένα (01) ανήλικο αγόρι και ένα (01) ανήλικο κορίτσι). Οι διασωθέντες και οι σοροί μεταφέρθηκαν  στο “Βοστάνειο” Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Η επιχείρηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων. Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επικρατούν βόρειοι άνεμοι έντασης 4 BF, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

ρανταπλαν

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.