ρανταπλαν
A+ A A-

Τα γυρίσματα της "Ρόζας της Σμύρνης" στην Αγιάσο της Λέσβου

Διαδώστε το άρθρο:

Μετά την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, στην Αγιάσο της Λέσβου  συνεχίσθηκαν  σήμερα Δευτέρα  τα γυρίσματα της νέας ταινίας "Η Ρόζα της Σμύρνης" που θα προβληθεί το Δεκέμβριο στη μεγάλη οθόνη και βασιζεται στο μυθιστόρημα του Μυτιληνιού Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννη Γιαννέλλη "Ισμαήλ και Ρόζα" .

 

Εντυπωσιακές σκηνές με γάμο μέσα στην εκκλησία αλλά και "εισβολή" τούρκων στρατιωτών.   Το βιβλίο «Ισμαήλ και Ρόζα»  είναι το πιο πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα  του Γιάννη Γιαννέλλη, έχει επανεκδοθεί περίπου 15 φορές  και τώρα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και νέα έκδοση  από τις εκδόσεις Πατάκη, ενόψει της ταινίας.
Η πλοκή της ταινία περιστρέφεται γύρω από την αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα η οποία ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Ένα μυστικό που έρχεται από την Σμύρνη του 1922.
Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές της Μαριάννας και του Δημήτρη.
H μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η πρόκληση του μυστηρίου, η γοητεία του ταξιδιού και η δύναμη του έρωτα συνθέτουν την ατμόσφαιρα και τη διαδρομή που ακολουθούν οι τέσσερις ήρωες στις δυο μεριές του Αιγαίου, συνειδητοποιώντας πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται μεγάλα ονόματα όπως  η Λήδα Πρωτοψάλτη (στον ρόλο της Ρόζας), η Ευγενία Δημητροπούλου (Μαριάννα), ο Τάσος Νούσιας (Δημήτρης) και μαζί τους η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Πέτρος Λαγούτης και ο Γιλμάζ Γκρουντά.
H ταινία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα, γνωστού από την τηλεόραση («Αναστασία», «Απών», «Τζιβαέρι», «Βεντέτα», «Λούφα και παραλλαγή»), είναι η νέα μεγάλη παραγωγή των Αργοναυτών του Πάνου Παπαχατζή («Straight Story», «Η Κληρονόμος», «Το Μικρό Ψάρι») σε συμπαραγωγή με την Τουρκική εταιρεία Sarmasik Sanatlar, τον OTE TV, την Feelgood Entertainment, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και διανομή της Feelgood Entertainment.
Το σενάριο της ταινίας, που υπογράφει η Χριστίνα Λαζαρίδη,. Η  ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες  στις  8 Δεκέμβριο 2016. Πρώτη τηλεοπτική προβολή, η ταινία θα κάνει στα κανάλια OTE CINEMA.

photos Στα γυρίσματα πήραν μέρος και πάνω από 20 Μυτιληνιοί ερασιτέχνες ηθοποιοί

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.