A+ A A-
ρανταπλαν

Ελληνίδα φοιτήτρια τιμήθηκε με Οσκαρ για ντοκιμαντέρ με κεντρικό ήρωα τον κυβερνήτη Κυριάκο Παπαδόπουλο

Διαδώστε το άρθρο:

Με πρωταγωνιστή το   Μυτιληνιό κυβερνήτη του σκάφους του θρυλικού πλέον σκάφους 602 του λιμενικού σώματος Κυριάκο Παπαδόπουλο, του ανθρώπου που το χειμώνα του 2015 όταν η προσφυγική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμα στη Λέσβο, έσωσε τόσους πρόσφυγες ανοιχτά της Λέσβου, τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και χαρακτηρίσθηκε από τον ελληνικό και διεθνή τύπο ως ο φύλακας άγγελος των προσφύγων,  μια Ελληνίδα  φοιτήτρια δημοσιογραφίας  στο Πανεπιστήμιο  Μπέρκλεϋ της Καλλιφόρνια τιμήθηκε με Όσκαρ από την Ακαδημία Κινηματογράφου συμμετέχοντας Φοιτητικό διαγωνισμό Κινηματογράφου.


Η Δάφνη Ματζιαράκη ,όπως γράφουν σήμερα τα "Νέα της Λέσβου" , βραβεύθηκε στην κατηγορία ντοκιμαντέρ για το  “4.1Miles” , ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει , μια μέρα από τη ζωή λιμενικού που βρέθηκε στη μέση της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Το ντοκιμαντέρ γυρίσθηκε εξ ολοκλήρου στη Λέσβο και συγκεκριμένα πάνω στο σκάφος με κυβερνήτη τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και το πλήρωμά του.

«Πέρασα τρεις εβδομάδες πάνω στο σκάφος του Λιμενικού στη Λέσβο με καπετάνιο τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Έναν άνθρωπο που με έκανε να δω τη ζωή αλλιώς λόγω του κουράγιου, της δύναμης, του ήθους, της αφοσίωσης και της καλοσύνης του. Το αποτέλεσμα είναι το ντοκιμαντέρ μου"4.1 Miles" στο οποίο ο Κυριάκος είναι ο κεντρικός ήρωας. Το ντοκιμαντέρ κέρδισε το βραβείο της Ακαδημίας Κινηματογράφου (Oscar) στην κατηγορία του» έγραψε η ίδια η Δάφνη Ματζιαράκη στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

ρανταπλαν

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.