A+ A A-

"Παίζει" υποψηφιότητα Ανδρέα Καρασαρίνη για την ΟΝΝΕΔ

Διαδώστε το άρθρο:

Το όνομα του Ανδρέα Καρασαρίνη είναι μεταξύ των υποψηφιοτήτων που συζητιούνται σύμφωνα με το news247.gr για την Προεδρεία της ΟΝΝΕΔ. Είναι η πρώτη φορά που Μυτιληνιός "διεκδικεί" το τιμόνι  της νεολαίας, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστω και σε επίπεδο συζητήσεων επί του παρόντος. Ο ίδιος πάντως έχει βάλει την υπογραφή του στην επιτυχημένη πορεία της ΟΝΝΕΔ στη Λέσβο  τα τελευταία χρόνια.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του news247.gr Στο δεύτερο 15μερο του Ιούλη προγραμματίζεται από τη Συγγρού το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ που όπως έχει κάνει καθαρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν πήρε την απόφαση της διάλυσης της νεολαίας της ΝΔ, θα γίνει από μηδενική βάση, με στόχο την αντιμετώπιση παλιών συστημάτων και παθογενειών του παρελθόντος όπως ο παραγοντισμός.
ο καινούργιο που σίγουρα θα φέρει αυτό το συνέδριο είναι πως θα εκλέξει το νέο πρόεδρο. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο προηγούμενοι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ είχαν εκλεγεί από τη βάση με διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που ακολουθείται από τη ΝΔ μετά το 2009.

Υπό συζήτηση είναι και η νέα δομή της ΟΝΝΕΔ και το αν θα διαθέτει πολιτική επιτροπή ή όχι. Προς σ’ αυτή την κατεύθυνση μελετάται η πείρα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών πολιτικών νεολαιών όπου τα προεδρεία και γενικότερα τα όργανα διοίκησής τους εκλέγονται και δεν ορίζονται ουσιαστικά από τον εκάστοτε πρόεδρο. Γενικότερα στους εμπλεκόμενους με το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ υπάρχει αρκετός προβληματισμός για τη νέα οργανωτική δομή προκειμένου όπως λένε να γίνει περισσότερο δημοκρατική στη λειτουργία της.

Τέλος αν και θεωρείται αρκετά νωρίς για να ανοίξει το παιχνίδι των υποψηφιοτήτων ήδη συζητούνται στο παρασκήνιο κάποια ονόματα. Μεταξύ αυτών που ακούγονται για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ είναι του δικηγόρου από την Κομοτηνή Παύλου Μαρινάκη και του Ανδρέα Καρασαρίνη στελέχους της ΟΝΝΕΔ στη Μυτιλήνη και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου.  

 

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.