A+ A A-

Ιταλοί δημοσιογράφοι στη Λέσβο

Διαδώστε το άρθρο:

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε από τη Λέσβο η δημοσιογραφική αποστολή από την Ιταλία. Το ανωτέρω press trip διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ και το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης προβολής της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού και της αναστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί λόγω του προσφυγικού ζητήματος.



Στην αποστολή που έφτασε στη Λέσβο τη Δευτέρα 18 Ιουλίου και συνόδευε η Προϊσταμένη του ΕΟΤ Ιταλίας κ. Κ. Μπουλασίδου, συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Silvia Salomoni (TURISTI PER CASO), Raffaele Gomiero (VIRGILIO & GLOBO), Francesco De Palo (IL GIORNALE, IL FATTO QUOTIDIANO, BLOG MONDOGRECO) και Piera Laura Perolfi (SENTIRE).

Το πρόγραμμα των επισκέψεων της δημοσιογραφικής αποστολής στη Λέσβο που ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουλίου, υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, κατά την παραμονή τους στη Λέσβο οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τα κάστρα Μυτιλήνης και Μολύβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, το Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης, την Παναγία της Πέτρας, την Παναγιά τη Γοργόνα στη Συκαμιά και το Μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο.

Επισκέφτηκαν, επίσης, τον υγροβιότοπο Καλλονής, κολύμπησαν στην Ερεσό και παρακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως τη συναυλία για την πανσέληνο του Ιουλίου που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου στο Κάστρο της Μυτιλήνης και live jazz από τοπικό συγκρότημα στα Λαδάδικα.

Οι δημοσιογράφοι δήλωσαν γοητευμένοι από το νησί και το χαρακτήρισαν τόπο γεμάτο μυστήριο κι εναλλαγές. Τους ενθουσίασε η τοπική κουζίνα, η γραφικότητα των χωριών, η κουλτούρα του τόπου, αλλά τους κέρδισε η φιλοξενία των κατοίκων και η αστείρευτη διάθεσή τους να προβάλουν τον τόπο τους και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους fam trips αποτελούν τους πλέον αποδοτικούς τρόπους προβολής με πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Το σύνολο της δαπάνης καλύφθηκε από τον ΕΟΤ, ενώ σημαντική για την πραγματοποίηση της φιλοξενίας ήταν η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, για την παροχή αδειών και τη συνοδεία στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν από τον ΕΟΤ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας press trips για την τουριστική προβολή της Λέσβου με το τούρκικο τηλεοπτικό κανάλι World Travel Channel (23-25/07) και με τετραμελή δημοσιογραφική ομάδα από τη Γερμανία (29/7-3/8). 



ρανταπλαν

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.