17°C

Μυτιλήνη

Clear

ρανταπλαν
...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ:

Μαθητές της Λήμνου στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Διαδώστε το άρθρο:

Οι μαθητές του Β2 τμήματος του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας Λήμνου συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους, το 2016», που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω στα δικαιώματα των παιδιών, όπως περιλαμβάνονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Δίνει επίσης στους μαθητές την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από δημιουργικές πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στους μεγάλους, για θέματα που τους αφορούν άμεσα. Η προώθηση αξιών, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, ο αλτρουισμός, η ειρήνη, η ισότητα αποτελούν βασική προτεραιότητα του προγράμματος, μέσα από την ομαδική συμμετοχή και τη συλλογική έκφραση των μαθητών.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης, αφού ενημερώθηκαν με απλά λόγια για τα δικαιώματα που απολαμβάνουν, έφτιαξαν μια ομαδική αφίσα με θέμα: «Παιδιά Πρόσφυγες, Παιδιά Μετανάστες, μα Πάνω απ’ όλα ΠΑΙΔΙΑ». Οι ομαδικές εργασίες όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα διοργανώσει η UNICEF, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βραβευθούν οι καλύτερες εργασίες.

Όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα βραβευθούν από τη UNICEF και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με ειδικό Έπαινο Συμμετοχής. Επιπλέον, ο κάθε μαθητής χωριστά, όπως επίσης και οι εκπαιδευτικοί που συντονίζουν το πρόγραμμα, θα παραλάβουν το δικό τους Έπαινο ως επιβράβευση και αναγνώριση των προσπαθειών τους.

  • Πηγή: limnosfm100.gr

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.