A+ A A-

Με λαμπρότητα η έναρξη των αγώνων «Αρχαίο Πένταθλο Λήμνος 2016»

Διαδώστε το άρθρο:

Το «Αρχαίο Πένταθλο Λήμνος 2016» άνοιξε χθες την αυλαία του με μια λαμπρή τελετή έναρξης στην οποία συμμετείχαν οι ομάδες της φετινής διοργάνωσης, από την Τρεμετζίνα και το Λανγκιράνο της Ιταλίας, την Ποζέγκα της Σερβίας, τη Λέσβο, την Αγιά και φυσικά τη Λήμνο.


Οι αποστολές ξεναγήθηκαν στον χώρο της Προϊστορικής Μύρινας από την Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου κ. Χαριτίνη Φωτοπούλου, όπου στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικοχορευτικό δρώμενο, βασισμένο στη μουσική του ύμνου του Πεντάθλου που έγραψε για την περσινή διοργάνωση ο μουσικοσυνθέτης Μανόλης Παπαδάκης και σε στίχους του αρχαίου λυρικού ποιητή Πίνδαρου. Τη χορογραφία επιμελήθηκε η Μαργαρίτα Σαμακλή, ενώ συμμετείχαν οι Χριστίνα Βουλαλά, η Θάλεια Βουλαλά, η Αργυρώ Μαρκάκη, η Μαριέλα Πατρώνια και η Χαρά Χατζηγεωργίου, όλες μαθήτριες Λυκείου.
 Στη συνέχεια οι ομάδες με τη συνοδεία της μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου Λήμνου παρέλασαν από τον Ρωμέικο Γιαλό μέχρι το παλιό λιμάνι της Μύρινας,  πλημμυρίζοντας την πόλη μας με την ζωντάνια και τη χαρά των νέων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης που συμμετέχουν στο Αρχαίο Πένταθλο Λήμνου. Ανάμεσα στις σημαίες των ομάδων και αυτή της Ρωσίας, που παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν μέχρι τελευταίας στιγμής, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν κατέστη δυνατόν να είναι φέτος μαζί μας.
Η παρέλαση κατέληξε μπροστά από το Δημαρχείο στο Παλιό Λιμάνι της Μύρινας, όπου ακολούθησε η παρουσίαση του Αρχαίου Πεντάθλου Λήμνου, μέσα από την προβολή βίντεο του Άγγελου Παϊτάκη και της Στέλλας Μανουσογιωργάκη. Για την αναβίωση του Αρχαίου Πεντάθλου Λήμνου και τη σημασία της μίλησε η κ. Χαριτίνη Φωτοπούλου, ενώ ο  Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης καλωσόρισε τις ομάδες και κήρυξε την έναρξη των αγώνων.
Στην εκδήλωση της τελετής έναρξης παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο πρώην Έπαρχος και εμπνευστής της Αναβίωσης του Αρχαίου Πεντάθλου κ. Θεόδωρος Μπαβέας,  ο Διοικητής της 130 Σ.Μ. Σμήναρχος κ. Ιωάννης Παπαβασιλείου, ο Λιμενάρχης Μύρινας  Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Αρβανίτης, εκπρόσωποι της 88 ΣΔΙ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου κ. Στέλιος Μάντζαρης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Οι αγώνες του Αρχαίου Πεντάθλου ξεκινούν σήμερα το απόγευμα στις 18:00, στην παραλία της Ηφαιστίας, όπου θα διεξαχθούν τα αθλήματα του ακοντισμού και της δισκοβολίας.
Στις 21:00 θα ακολουθήσει γιορτή στον Μούδρο, την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης»  με ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς, τοπικά εδέσματα και πολλές εκπλήξεις από το πλωτό τσίρκο.
        Αύριο Σάββατο στις 10:00 το πρωί στα Ρηχά Νερά θα διεξαχθεί το αγώνισμα της πάλης, ενώ το απόγευμα στις 19:00, στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας, θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του δρόμου και του άλματος σε μήκος. Στις 21:00 το Αρχαίο Πένταθλο Λήμνος 2016 θα κλείσει την αυλαία του με μια επίσης λαμπρή τελετή λήξης.

Πρόγραμμα Διοργάνωσης


•    ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ:  ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ –ΜΥΡΙΝΑ
20:00  ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΜΥΡΙΝΑ
20:15 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
21:00 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΓΙΟΡΤΗ

•    1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΗΦΑΙΣΤΙΑ
18:00 ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: ΔΙΣΚΟΣ-ΑΚΟΝΤΙΟ
21:00 ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΜΟΥΔΡΟ

•    2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ:  ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΜΥΡΙΝΑ-ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ-BEACH VOLLEY
10:00 ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΠΑΛΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ
19:00 ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: ΔΡΟΜΟΣ-ΑΛΜΑ
21:00 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.