A+ A A-
ρανταπλαν

Θεραπεία μέσω της τέχνης: Art Therapy πρώτη φορά στη Λήμνο

Διαδώστε το άρθρο:

 

Το BYMELI HUB στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας διοργανώνει εργαστήριο «εισαγωγή στο Art Therapy» τη Πέμπτη 28 Ιουλίου σε συνεργασία με την εκπαιδευόμενη σύμβουλο ψυχικής υγείας Αιμιλία Σωτηρίου.

Το Art Therapy (θεραπεία μέσω της τέχνης) είναι μια μέθοδος η οποία χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερο κόσμο παγκοσμίως ως εναλλακτική ψυχοθεραπεία. Είναι μια μέθοδος που μας φέρνει σε επαφή με ασυνείδητες πτυχές του εαυτού μας, στο εδώ και τώρα, αυτό μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να συνδεθούμε με βαθύτερα συναισθήματα και να αναγνωρίσουμε από που πηγάζουν τα κομμάτια της ζωής μας που μας δυσκολεύουν, με στόχο την αποδοχή και την επιλογή να τα αλλάξουμε. Μέσω του Art Therapy μπορούμε να παρατηρήσουμε τον εαυτό μας και να εκφραστούμε μέσω της ζωγραφικής καθώς αυτή η διαδικασία από μόνη της είναι θεραπευτική και ανακουφιστική από το στρες. Για να συμμετέχει κάποιος σε αυτή την διαδικασία δεν χρειάζεται να ‘’ξέρει να ζωγραφίζει’’ το μόνο που χρειάζεται είναι προθυμία για ενδοσκόπηση στον εσωτερικό μας κόσμο.

Η Αιμιλία Σωτηρίου μεγάλωσε στην Αθήνα με πολύ αγάπη για την Λήμνο από όπου κατάγεται. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της πάνω στην συμβουλευτική ψυχολογία, κάτι που είχε μπει στην καρδιά της από μικρή, θέλησε να αφήσει πίσω της την ζωή στην πόλη και να ασκήσει την συμβουλευτική στον τόπο που την γέννησε και εκείνη αγάπησε. Πιστεύει ότι η συμβουλευτική ψυχολογία δεν είναι μόνο για τα αστικά κέντρα όπου οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με αυτό, έτσι αποφάσισε να αφιερώσει ένα κομμάτι της ζωής της στην σταδιακή εξοικείωση των ανθρώπων στο νησί με την συμβουλευτική ψυχολογία. Επέλεξε την συνθετική προσέγγιση σεβόμενη την μοναδικότητα και την διαφορετικότητα των ανθρώπων καθώς συνδυάζει την ανιδιοτελή αποδοχή μαζί με άλλες τεχνικές, παρατηρώντας τι είναι αυτό που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος για να εξελιχθεί στη ζωή του.

Για δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων στο πρώτο εργαστήριο Art Therapy επικοινωνείτε στο 6945559124 ή στέλνετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Δευτέρα, 25 Ιουλίου.

Η ομαδική έκθεση ΣΠΟΡΑ με Λημνιούς καλλιτέχνες, που συνεχίζεται μέχρι τις 28 Αυγούστου, θα είναι ανοιχτά εκείνη τη μέρα από τις 7 το απόγευμα.

BYMELI HUB

Workshop - Art Space

New Koutali - Limnos

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

fb: BYMELI HUB

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.