Κωτσόβολος
A+ A A-
ρανταπλαν

Στον Εισαγγελέα η "Κιβωτός" για το Πανηγύρι του Ταύρου στην Πηγή

Διαδώστε το άρθρο:

Στην Εισαγγελία Μυτιλήνη προσέφυγε σήμερα 19 Ιουλίου  το Φιλοζωικό Σωματείο  «Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» προκειμένου να καταγγείλει   το «έθιμο» της  υπαίθρια σφαγής ζώων που «τηρήθηκε» φέτος στο πανηγύρι του Ταύρου  στην  Πηγή που πραγματοποιήθηκε το  περασμένο Σάββατο 16 Ιουλίου. Με ενέργειες των φιλοζωϊκών σωματείων  σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές  πέρυσι,  είχε απαγορευθεί το «έθιμο» σφαγής ζώου στο Μανταμάδο.


 «Το πανηγύρι του Ταύρου» διοργάνωσαν  και φέτος το Μορφωτικό Σωματείο «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Τουρισμού Αθλητισμού Δήμου Λέσβου «κατά παράβαση της νομοθεσίας» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «Η Κιβωτός».
Το Σωματείο  επισημαίνει  πως ενημερώθηκε για την υπαίθρια σφαγή ζώων στα πλαίσια του τοπικού πανηγυριού αν και ήδη από πέρυσι, η Εισαγγελία Μυτιλήνης είχε καταστήσει σαφές ότι η δημόσια σφαγή ζώων αποτελεί παράβαση της Ελληνικής νομοθεσίας περί κακοποίησης των ζώων (Ν.4039/2012, Άρθρο 16) και περί σφαγής ζώων (Π.Δ. 327/1999, «Προστασία των ζώων κατά την σφαγή και θανάτωσή τους», Κεφάλαιο ΙΙΙ «Θανάτωση εκτός σφαγείου»)
«…Κάποιοι προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αλλά κάνουν λάθος!» τονίζει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.
Στην Εισαγγελία επρόκειτο να παραδοθεί από την «Κιβωτό» σήμερα , όλο το αποδεικτικό υλικό με φωτογραφίες,  ζητώντας την ταυτοποίηση και την ποινική δίωξη των εικονιζόμενων δραστών. Παράλληλα ενημερώθηκε και η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, ζητώντας να εξασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας αρχής γενομένης από τα προσεχή πανηγύρια προς τιμή του Προφήτη Ηλία.
Καταλήγοντας η «Κιβωτός» ζητάει  από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας «εφόσον αντιληφθούν τη δημόσια σφαγή οποιουδήποτε ζώου σε κάποιο τοπικό πανηγύρι.
(α) να φωτογραφίσουν/βιντεοσκοπήσουν το γεγονός και τους δράστες
(β) να καλέσουν ΑΜΕΣΑ την Άμεσο Δράση (100) ή/και την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης (698 784 9063) ώστε να συλληφθούν επιτόπου οι δράστες»
«Μαζί  μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην παρανομία και στην κακοποίηση των ζώων στη Λέσβο» καταλήγει η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου..

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.