A+ A A-

Οι μικτές χορωδίες Παμφίλων και Μανταμάδου και ο Μιχάλης Δήσσος την Παρασκευή στον Οινοφόρο

Διαδώστε το άρθρο:

Το «Κτήμα Οινοφόρος» στα πλαίσια του τρύγου του 2016 διοργανώνει σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις «γιορτής κρασιού» με παρουσία αξιόλογων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως και τοπικών συγκροτημάτων με τίτλο «Μπες στη γιορτή μπες στο... κλήμα!!!».

Την Παρασκευή 12-08- 2016 παρουσιάζει τον Μιχάλη Δήσσο με «Τα λαϊκά των Ελλήνων». Οι μικτές χορωδίες Παμφίλων και Μανταμάδου θα παρουσιάσουν τραγούδια νεότερων και σύγχρονων Ελλήνων συνθετών (είσοδος ελεύθερη).

Η μικτή χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων ιδρύθηκε το 1993 στα Πάμφιλα και αποτελεί έναν από τους πολιτιστικούς τομείς του ομώνυμου συλλόγου.

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα του ελληνικού έντεχνου και παραδοσιακού τραγουδιού. Παρουσίασε τα παρακάτω μουσικά αφιερώματα: "Από τον Σείκιλο στην Ξανθούλα", "Μελοποιημένη Ποίηση", "Τραγούδια για τη θάλασσα", "Από τη Σμύρνη στον Πειραιά", "Αφιέρωμα στα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη" κ.ά.

Συνεργάστηκε με τη χορωδία του Παγγεραγωτικού Συλλόγου, τη χορωδία "Νίκος Μυρογιάννης" και συμμετείχε στο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

Η μικτή χορωδία του Συλλόγου Κ/ών & Δ/ων Μανταμάδου "Η Ομόνοια" δημιουργήθηκε το 1998 υπό τη διεύθυνση του κ. Αποστόλου Καρανικόλα, ερμηνεύοντας ρεπερτόριο από παλιές καντάδες και τοπικά τραγούδια. 

Από το 2003 υπό τη νέα διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου Μιχαήλ-Ανθίμου Δήσσου ερμηνεύουν τροπάρια και εγκώμια της Μ. Εβδομάδος.

Το 2004 παρουσίασαν ρεπερτόριο από τη Μ. Ασία με τίτλο "Θύμισες από τις αλησμόνητες πατρίδες". 

Έκτοτε έχει ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα σε πολλά μέρη εντός και εκτός Λέσβου, όπως το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το Δημοτικό Θέατρο Μύρινας κ.ά.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.