A+ A A-

Σκάνδαλο FIFA: Το FBI ξεκίνησε έρευνες για τα Μουντιάλ Ρωσίας και Κατάρ!

Διαδώστε το άρθρο:

Σκοπός του FBI είναι να εξετάσει αν χρησιμοποιήθηκαν αθέμιτα μέσα από τις χώρες που εξασφάλισαν τις μεγάλες διοργανώσεις, προκειμένου να κερδίσουν ψήφους

Η αποκάλυψη του σκανδάλου στις τάξεις της FIFA και η παραίτηση του Ζεπ Μπλάτερ ίσως να ήταν μόνο η αρχή. Το FBI, που έφερε στην επιφάνεια τη διαφθορά κορυφαίων στελεχών της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ανακοίνωσε πως η έρευνά του προχωρά πλέον και στον τρόπο που η Ρωσία και το Κατάρ ανέλαβαν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και το 2022 αντίστοιχα.

Σκοπός του FBI είναι να εξετάσει αν χρησιμοποιήθηκαν αθέμιτα μέσα από τις χώρες που εξασφάλισαν τις μεγάλες διοργανώσεις, προκειμένου να κερδίσουν ψήφους, σύμφωνα με το sport-fm. Μένει να φανεί ποια θα είναι τα αποτελέσματα των ερευνών κι αν-σε περίπτωση που προκύψουν επιβαρυντικά για τους διοργανωτές στοιχεία-αν υπάρχει πιθανότητα να «αφαιρεθούν» από τις συγκεκριμένες χώρες τα Παγκόσμια Κύπελλα και να ανατεθούν αλλού.

Ήδη η Ρωσία έχει επισήμως διαψεύσει οποιαδήποτε παρασπονδία σχετικά με την ανάληψη της διοργάνωσης του 2018, πράγμα που έκανε και η Νότιος Αφρική σχετικά με το Μουντιάλ που διοργάνωση το 2010.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.