A+ A A-

Η Bild τα βάζει με ελληνικές αθλητικές εφημερίδες για το Euro

Διαδώστε το άρθρο:

Εν αναμονή του ποδοσφαιρικού αγώνα της Παρασκευής, η Βild κατακρίνει τους τίτλους των πρωτοσέλιδων σε αθλητικές εφημερίδες στη χώρα μας. Αιχμές για το σύνθημα "Φέρ' τε μας τη Μέρκελ"

Μία ημέρα μετά τις εκλογές και την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να σχηματίσει κυβέρνηση, η γερμανική Bild έρχεται με ακόμα ένα δημοσίευμα να προκαλέσει τους Έλληνες.
Αυτή τη φορά βέβαια, το άρθρο είναι καθαρά αθλητικού περιεχομένου... και φυσικά αναφέρεται στην επικείμενη αθλητική αναμέτρηση στα πλαίσια του Euro 2012 Ελλάδα - Γερμανία, την ερχόμενη Παρασκευή.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στην πολιτικοποίηση του Euro 2012 από την πλευρά των ελληνικών ΜΜΕ παραθέτοντας συνθήματα από ελληνικές εφημερίδες που γράφουν "Φέρ' τε μας τη Μέρκελ" και κάνει λόγο για πυρά που εκτοξεύονται κατά της Γερμανίας και της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, κάτι που κατά τη γνώμη του Γερμανού συντάκτη είναι απαράδεκτο.
Οι ίδιοι βέβαια υπογραμμίζουν ότι τις διαφορές τους με την Ελλάδα, δεν θα τις προβάλλουν σε πρωτοσέλιδα και σε εκτενή άρθρα, αλλά θα μιλήσουν με τις αθλητικές τους γνώσεις στο γήπεδο.
Ωστόσο, το δημοσίευμα ολοκληρώνεται με τη φράση: "Χρεοκοπημένοι Έλληνες μας πυροβολούν με άγευστο δηλητήριο", ενώ παραθέτονται οι δηλώσεις του τερματοφύλακα της Εθνικής Ομάδας Μιχάλη Σιφάκη που είχε δηλώσει σε αθλητική εφημερίδα "Αν μας προκαλέσουν, τα καταφέρνουμε καλύτερα".

Απούσα από το γήπεδο η Μέρκελ
Η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, γνωστή ποδοσφαιρόφιλη, δεν θα μεταβεί στο Γκτανσκ της Πολωνίας προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ελλάδας για την προημιτελική φάση του Euro 2012, διότι την ίδια ώρα θα βρίσκεται στην Ρώμη.
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, η κυρία Μέρκελ "θα έπρεπε να διακτινισθεί", αφού την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Ρώμη, προσκεκλημένη του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.
"Μπορεί να κάνει πολλά, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει και κάτι τέτοιο", πρόσθεσε ο κ. Στράιτερ αστειευόμενος.
Στο Γκντανσκ δεν θα μεταβεί ούτε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ.

  • Πηγή: news247.gr

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.