ρανταπλαν
A+ A A-

Η επιστροφή στην κανονικότητα και το... απόλυτο τίποτα

Διαδώστε το άρθρο:

 

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ - όπως και οι προηγούμενες - προσπαθεί να μας πείσει ότι μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα «τρέξει» το project της ανάπτυξης και η χώρα θα μπορέσει να πετύχει εξωπραγματικά πλεονάσματα (που δεν τα πιστεύει ούτε καν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας) και ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε έναν παράδεισο επενδύσεων...

Θυμίζω ότι τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Καμμένος διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι μετά το Πάσχα η χώρα θα έβγαινε από τα μνημόνια, ότι το ΔΝΤ θα πήγαινε περίπατο και διάφορα άλλα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που στόχο είχαν να μετριάσουν τη «μουγκή οργή» του ελληνικού λαού.

Η στρατηγική που ακολουθούν οι κυβερνώντες είναι εξοργιστικά βαρετή και προβλέψιμη...

Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος ή είναι εκτός πραγματικότητας ή είναι βολεμένοι σε ένα θνησιγενές καθεστώς στασιμοχρεοκοπίας μόνο και μόνο για να ζήσουν το «όνειρό» της κυβερνώσας αριστεράς που άργησε μισό και πλέον αιώνα να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας.

Και στις δυο περιπτώσεις, τα αποτελέσματα είναι τραγικά.

Διαιωνίζουν μια «αρρωστημένη» κατάσταση, προσπαθώντας να διοικήσουν μια «χώρα – πειραματόζωο», μια χώρα του... σωλήνα, που επιβιώνει ασθμαίνοντας με μηχανική υποστήριξη στις εργαστηριακές συνθήκες ενός άθλιου πειράματος.

Κανείς δεν έχει επιτέλους το σθένος να αφουγκραστεί την αλήθεια και να τη μεταφέρει με ευθύτητα στον ελληνικό λαό.

Όχι κύριοι, δεν μας ενδιαφέρουν οι «ρηξικέλευθες» ιδέες του Φίλη για την προσευχή στα σχολεία και οι «μανίες» του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για ψύλλου πήδημα. Ούτε οι εμμονές των... φιλοσόφων του Κολωνακίου για το αν το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα πρέπει να γίνει 30.

Τα ερωτήματα που «καίνε» τους πολίτες είναι άλλα:

- Η Ελλάδα πότε θα επιστρέψει στην κανονικότητα;

- Πότε θα πάψει η συνεχής οριζόντια φορολογία σε ότι κινείται και αναπνέει;

- Πότε θα σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση για να παραχθεί πλούτος στη χώρα;

- Πότε επιτέλους θα ανακτήσουμε την οικονομικής μας αυτοτέλεια και την εθνικής μας αυτοδιάθεση – κυριαρχία, να αποφασίζουμε μόνοι μας για την κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου δράσης για αλλαγή του οικονομικού μοντέλου πάνω στο οποίο θα κινηθεί ο τόπος;

- Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η «μνημονιακή ανωμαλία», όρο που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας εισήγαγε, για αυτό που ζούμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια;

Δανείζομαι μια φράση του κορυφαίου καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου για να περιγράψω αυτό που ζούμε σήμερα: «Είμαστε μια ανακατανομή του... τίποτα».

 

Ο λαός αγαπητοί φίλοι δεν ενδιαφέρεται αν θα παραμείνει ο Τσίπρας στην εξουσία ή αν θα αναλάβει ο Κυριάκος πρωθυπουργός.

Ο ελληνικός λαός περιμένει υπομονετικά έναν πολιτικό ηγέτη που θα βγάλει τη χώρα από τη «χωροχρονική ανωμαλία».

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς.

Δεν οδηγεί πουθενά και αυτό το ξέρουν άπαντες.

Όσα τερτίπια κι αν σκαρφιστούν οι κυβερνώντες για να παραμείνουν στην εξουσία δεν θα καταφέρουν τίποτα παραπάνω από το να ροκανίσουν το χρόνο.

Το... σύμπαν, στο τέλος, βρίσκει μόνο του τον τρόπο να βάλει τα πράγματα σε τάξη...

Το σύμπαν ξέρει... και συνήθως στις χωροχρονικές ανωμαλίες γίνονται οι μεγάλες εκρήξεις.

Στο σημείο του... τίποτα!

 

*Ο Κώστας Τσιτούνας είναι Διευθυντής του Newsbomb.gr

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.