Μυτιλήνη

...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ:

Ιερώνυμος: Στη Λέσβο δακρύσαμε πολλές φορές με το δράμα των προσφύγων

Διαδώστε το άρθρο:

Συγκλονισμένος από την επαφή που είχε με τους πρόσφυγες στη Λέσβο αποκάλυψε ότι είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο οποίος σε νέες του δηλώσεις την Κυριακή εξέφρασε την οργή του για τη στάση των Ευρωπαίων που «κλείνουν πόρτες και φράζουν δρόμους».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στον απόηχο της κοινής επίσκεψής του στο νησί με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, o κ. Ιερώνυμος είπε ότι δάκρυσαν σε πολλές περιπτώσεις, αναφερόμενος ειδικά στα μικρά παιδιά και τους ανθρώπους που ήταν καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια.

«Ήταν από τις λίγες στιγμές της ζωής μου που ένιωσα τέτοια ένταση, τέτοιο συγκλονισμό, τέτοια συγκίνηση. Και σκεφτόμουν, βλέποντας αυτές τις εκατοντάδες των ανθρώπων πώς ξεκίνησαν εγκαταλείποντας τα σπίτια τους, έχοντας στο μυαλό τους μια ελπίδα, ένα όραμα και να είναι κλεισμένοι σε ένα περιτείχισμα και να εκλιπαρούν, να κλαίνε, να πέφτουν στα πόδια μας και να μας λένε "δώστε μας λύση, βοηθήστε μας"» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, αυτό που τον συγκλόνισε περισσότερο ήταν η επικοινωνία που είχαν με τους πρόσφυγες.

«Μιλήσαμε, απευθύναμε λόγους, ακούσαμε τον καθένα που όλη του η ζωή περικλειόταν σε ένα αίτημα να τους δώσουμε τη δυνατότητα να πάνε εκεί που έχουν συγγενείς. Είναι οικογένειες διαλυμένες, που έχουν συγγενείς στην ξενιτιά και τους περιμένουν», ανέφερε και την ίδια ώρα καταλόγισε ευθύνες σε εκείνους που έχουν δημιουργήσει όλο αυτό το πρόβλημα και οι οποίοι «κλείνουν τις πόρτες και φράζουν τους δρόμους».

Τέλος, μίλησε για τις γιαγάδες της Λέσβου, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η εικόνα των ηλικιωμένων γυναικών που τάιζαν με μπιμπερό ένα βρέφος που μόλις είχε βγει από τη θάλασσα, «αυτό είναι η Ελλάδα, αυτό είναι η ανθρωπιά της Ελλάδας». 

«Μέσα σε τόσες δυσκολίες και τόση φτώχεια συνεχίζει να έχει ανθρωπιά», είπε στο Mega.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.