A+ A A-

Αθανασίου: Οργή και θλίψη στους χαμηλοσυνταξιούχους για ΕΚΑΣ και Επικουρικό

Διαδώστε το άρθρο:

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι μειώσεις δεν εξαντλούνται στο ΕΚΑΣ, καθώς το Επικουρικό καταβάλλεται διαφορετική ημέρα υποβάλλοντας σε ταλαιπωρία τους συνταξιούχους.

 

Ο κ. Αθανασίου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του ψεύδους και της αναξιοκρατίας συνεχίζει ασταμάτητα τη λεηλασία των συντάξεων, τούτη τη φορά και των χαμηλοσυνταξιούχων, καταργώντας σταδιακά το ΕΚΑΣ. Το ΕΚΑΣ εφαρμόστηκε με το άρθρο 20 του Ν. 2343/1996 καθώς και με την ΠΝΠ η οποία κυρώθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 2453/1997 για ενίσχυση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων. Δυστυχώς αυτές τις ημέρες περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη τους πρώτους χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που περίμεναν στα ΑΤΜ για να εισπράξουν τη σύνταξη του Ιουλίου. Διαπίστωσαν ότι η σύνταξή τους ήταν μειωμένη κατά το ποσό του ΕΚΑΣ. Οι μειώσεις όμως αυτές δεν εξαντλούνται στο ΕΚΑΣ. Το Επικουρικό καταβάλλεται διαφορετική ημέρα, υποβάλλοντας σε νέα μεγαλύτερη ταλαιπωρία τους συνταξιούχους. Ενώ παράλληλα και αυτό θα είναι μειωμένο κατά 30% σε ορισμένες κατηγορίες. Επισημαίνεται ότι η περιβόητη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος προέβλεπε μείωση μόλις 4,5%.

- Επιπλέον σήμερα το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων καταβλήθηκε μειωμένο κατά 35%

- Η κύρια σύνταξη των νέων συνταξιούχων θα είναι μειωμένη από 20%-30%

- Ενώ ο κόφτης ακονίζει τα δόντια του για τις συντάξεις των 2.400.000 συνταξιούχων.

Ξεπερνάνε κάθε φαντασία, οι προκλητικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με τις οποίες η κατάργηση του ΕΚΑΣ αποτελεί δίκαιο μέτρο αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων είναι υψηλές και πρέπει να περικοπούν.

Μόνο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα μπορούσε να επικαλεστεί τέτοιους φθηνούς ισχυρισμούς προκαλώντας την αγανάκτηση, τη θλίψη και την οργή ολόκληρης της κοινωνίας.

Με την ίδια ευκολία, πριν από ενάμιση χρόνο, ενώ κατηγορούσε τη ΝΔ για συντάξεις πείνας, μιλούσε για 13η σύνταξη, για κατώτερο μισθό, σύνταξη κ.λπ. και σήμερα, απροκάλυπτα και κυνικά, καταργεί το ΕΚΑΣ, υποστηρίζοντας ότι επινοήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Κρίμα και πάλι κρίμα».

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.