A+ A A-

Αβραμόπουλος : "Δεν υπάρχει plan b για στρατόπεδα προσφύγων στα νησιά μας"

Διαδώστε το άρθρο:

Τα δημοσιεύματα του Ευρωπαϊκού τύπου που αναφέρονται στη δημιουργία στρατοπέδων προσφύγων τύπου Ιορδανίας και Λιβάνου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έθεσε ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόοδο της Τουρκίας στη διαδικασία ελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε ερώτηση προς τον αρμόδιο Επίτροπο για τη Μετανάστευση κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο αναφορικά με το αν υπάρχει Plan b που «προβλέπει τη δημιουργία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ημί-μόνιμων στρατοπέδων προσφύγων τύπου Ιορδανίας και Λιβάνου στην περίπτωση που καταρρεύσει η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκία και δεν προχωρήσει το θέμα της βίζας»

Απαντώντας στον Ευρωβουλευτή του ΠαΣοΚ, ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα Plan b», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «η φημολογία και όλα αυτά που γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό δεν έχουν καμία βάση».

Όπως τόνισε  «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται πάνω στην αρχή της αλληλεγγύης που είναι και ο οδηγός μας». Ολοκληρώνοντας ο Επίτροπος σημείωσε ότι «εγγυητής για την εφαρμογή  όσων έχουμε αποφασίσει εδώ είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογραμμίζοντας πως  «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Ολόκληρη η ερώτηση του κ. Ανδρουλάκη προς τον κ. Αβραμόπουλο

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα μόλις 384 παράνομοι μετανάστες επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Τουρκία και 135 Σύριοι μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη.

Πράγματι οι ροές μειώθηκαν, αυτό όμως οφείλεται στην άρνηση των προσφύγων να ρισκάρουν τη ζωή τους και να δαπανήσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και στο τέλος να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Θέλω να ρωτήσω τον κ. Επίτροπο, είδαμε στο φως της δημοσιότητας στον Ευρωπαϊκό τύπο να γράφεται ότι αν καταρρεύσει η Συμφωνία EE -Τουρκία και δεν προχωρήσει το θέμα της βίζας, τότε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα δημιουργηθούν ημί-μόνιμα στρατόπεδα προσφύγων τύπου Ιορδανίας και Λιβάνου. Θα θέλαμε μία καθαρή τοποθέτηση της Επιτροπής πάνω σε αυτόν.

  • Πηγή: tovima.gr

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.