A+ A A-

Αντιδρά η Λέσβος στη δημιουργία νέας δομής για τους πρόσφυγες | Εκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Διαδώστε το άρθρο:

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οργανώθηκε για το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφαση για την προοπτική δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο "Λεμονού" στον Καρά Τεπέ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική πρόσκληση του Δήμου για το Δημοτικό συμβούλιο του Σαββάτου "Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση και διαβούλευση του Σώματος και των Φορέων της Λέσβου, ώστε να αποφασιστούν και εφαρμοστούν άμεσα οι περαιτέρω συντονισμένες και από κοινού ενέργειες αντίδρασης, αναφορικά με την προοπτική δημιουργίας νέου χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας".

 

UP DATE  Αντιδράσεις από φορείς και Συλλόγους της Λέσβου


Επιμελητήριο Λέσβου

Μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον τοπικό τύπο και την έντονη φημολογία περί δημιουργίας νέου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, το Επιμελητήριο Λέσβου δηλώνει την πλήρη και κάθετη αντίθεση του στη δημιουργία τέτοιων επιπλέον δομών και ζητά την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού. Οποιαδήποτε άλλη νέα δομή θα δώσει τελειωτικό χτύπημα τόσο στην τοπική κοινωνία, και οικονομία όσο και στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα του τουρισμού.



Εμπορικός Συλλογος Μυτιλήνης

Με βάση την διαφαινόμενη πρόθεση που διαμορφώνεται για την ίδρυση νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον τόπο μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή του σε αυτή την προοπτική και απαιτεί την άμεση αποσυμφόρηση του τόπου , όπως και την ίση μεταχείριση του νησιού μας με την υπόλοιπη επικράτεια.

Το Σωματείο"ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ"
Στα πλαίσια του σκοπού του, που είναι
« η προάσπιση και προαγωγή των συμφερόντων όλων των πολιτών, επιχειρηματιών, ελευθέρων επαγγελματιών και  εργαζομένων της Λέσβου, Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ  Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΙ »

ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΧΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Το Δ.Σ.

 

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.