A+ A A-

Το Αναγνωστήριο είναι εδώ !

Διαδώστε το άρθρο:

Μετά την κατάρρευση του θεάτρου του Αναγνωστηρίου από το βάρος του χιονιού στη 1 πμ της 11ης Ιανουαρίου 2017, εκτάκτως χθες, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 στις 6 μμ, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγνωστηρίου «Η Ανάπτυξη» Αγιάσου υπό την προεδρία του κ. Κλεάνθη Κορομηλά και πήρε τις εξής αποφάσεις σχετικά με τις άμεσες προτεραιότητές του:


Α) Μεταφορά βιβλίων από τη Βιβλιοθήκη στην παλιά αίθουσα internet-café, αφενός για να περιοριστεί το μεγάλο φορτίο που βαρύνει το δάπεδο της αίθουσας (τα στοιβαγμένα βιβλία, που βγήκαν από τα ράφια των βιβλιοθηκών, είναι αρκετοί τόνοι) και αφετέρου για να αποσυμφορηθούν οι χώροι του ορόφου και να χρησιμοποιηθούν αργότερα για τις δραστηριότητες του σωματείου.
Β) Αξιοποίηση της κύριας αίθουσας του παλιού δημοτικού ελαιοτριβείου στο Καμπούδι για την αποθήκευση υλικών της κατεστραμμένης σκεπής του θεάτρου (σιδηροδοκών, ντέξιον,  ξυλείας κλπ), με σκοπό τη μελλοντική εκποίησή τους προς οικονομικό όφελος του Αναγνωστηρίου (αίτημα στο Δήμο Λέσβου).
Γ) Συνέχιση των μαθημάτων όλων των τμημάτων σε χώρους του Δημοτικού Καταστήματος Αγιάσου, για να μην ανασταλεί η λειτουργία του Πνευματικού μας Κέντρου. Τα μαθήματα σαντουριών, εγχόρδων, πιάνου, κρουστών, θεωρίας μουσικής να γίνονται σε δυο γραφεία και τα μαθήματα χορού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου, σε μέρες και ώρες που δεν θα λειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες (αίτημα στο Δήμο Λέσβου).
Δ) Μεταφορά και φύλαξη μεγάλου μέρους του μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, που τώρα πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη εκδηλώσεων, σε κτιριακό χώρο του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Αγιάσου (αίτημα στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης και τη Διοικούσα Επιτροπή του Προσκυνήματος). 
Ε) Η καθιερωμένη μεγάλη χορευτική εκδήλωση, που γινόταν κάθε χρόνο στο Θέατρο του Αναγνωστηρίου με την ευκαιρία του γιορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, να γίνει φέτος στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με σκοπό, συν τοις άλλοις, και την οικονομική ενίσχυση του σωματείου (αίτημα στο Δήμο Λέσβου).
Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου αντιμετωπίζονται οι πρώτες άμεσες ανάγκες και σχεδιάζονται οι επόμενες κινήσεις προς την κατεύθυνση αποκατάστασης των ζημιών και ανακατασκευής του θεάτρου.
Το Δ.Σ. εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους φορείς και στους εκατοντάδες απλούς πολίτες απ’ όλο τον πλανήτη, που από την πρώτη στιγμή με κάθε τρόπο έσπευσαν να εκφράσουν την ηθική και υλική τους στήριξη στο ιστορικό μας σωματείο.
Η συγκινητική τους συμπαράσταση μάς ατσαλώνει πάνω στο αμόνι της σκληρής αυτής δοκιμασίας και μας δίνει την ψυχική και σωματική δύναμη να ξανακαινουριώσουμε το θαυμαστό αυτό Ναό του Πνεύματος και του Πολιτισμού, που ακτινοβολεί το ανέσπερο φως του στην ακριτική Λέσβο και σ’ όλο το Αιγαίο εδώ και 123 χρόνια!
Η φλόγα της αναγνωστηριακής ιδέας καίει στις καρδιές μας σαν το άσβεστο ολυμπιακό φως. Δεν μας τρομάζουν οι δυσκολίες, δεν μας αποκαρδιώνουν οι αναποδιές!
Το Αναγνωστήριο, σαν  το τρελοβάπορο του Οδυσσέα Ελύτη, θα συνεχίσει να αρμενίζει στα πέλαγα της παράδοσης, με μπουνάτσες, μα και με φουρτούνες, ανεμίζοντας στο μεσιανό του κατάρτι το ανεμοδαρμένο φλάμπουρο του λαϊκού μας πολιτισμού!
Οι σκεπές λυγίζουν και πέφτουν, εμείς ποτέ!!!

ρανταπλαν

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.