A+ A A-

Συνάντηση Καλογήρου - Πυροσβεστών για την έλλειψη προσωπικού στη Λέσβο

Διαδώστε το άρθρο:

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συναντήθηκε με τα μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κκ Γεώργιο Ντίνο, Παναγιώτη Αφαλωνιάτη και Νεκτάριο Στρατήλα, όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα στη Λέσβο, από την έλλειψη προσωπικού.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης ενημέρωσαν την Περιφερειάρχη για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν καταρχήν μετά την 1 η Φεβρουαρίου εξαιτίας του νέου καθεστώτος πυροσβεστικής υποστήριξης των αεροδρομίων Λέσβου και Σάμου και ακολούθως από το γεγονός ότι στις 10 Φεβρουαρίου λήγουν οι συμβάσεις πυροσβεστών πενταετούς θητείας.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι ήδη έχει κάνει παρέμβαση από τις 12 Ιανουαρίου με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και με την οποία ζητάει την άμεση αντιμετώπιση του θέματος.

Μετά τη συνάντηση η κα. Καλογήρου εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία της για την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τη συνεπαγόμενη μείωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών, αλλά και του περιβάλλοντος.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.