A+ A A-

Παρά τις εξαγγελίες αβοήθητοι παραμένουν από την Πολιτεία οι σεισμοπαθείς της Βρίσας

Διαδώστε το άρθρο:

Παρά τις υποσχέσεις υπουργών και τις ανακοινώσεις για τα επιδόματα καθώς και για την καταβολή ενοικίου, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στους σεισμοπαθείς της Βρίσας οι οποίοι παραμένουν σε ξενοδοχεία και σιτίζονται με έξοδα του Δήμου. Σε επιστολή του σήμερα προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, τον Υπουργό Υποδομών Χρ. Σπρίτζη και τα άλλα συναρμόδια υπουργεία ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ζητά να εκδόσουν άμεσα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή των χρημάτων στους σεισμοπαθείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό δημοσιεύουν σήμερα ρεπορτάζ τα "Νέα της Λέσβου" όπου τονίζεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία που είχε δώσει ο Δήμος για την φιλοξενία των σεισμοπαθών σε ξενοδοχεία . Χωρίς χρήματα στα χέρια τους οι σεισμοπαθείς δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτια ενώ πληροφορίες που αναφέρει το δημοσίευμα κάποιοι επιτήδειοι της περιοχής ζητούν υπερβολικά ποσά για ενοίκια, επιδιώκοντας να κερδίσουν μέσα από την τραγωδία.

Αναλυτικά στην επιστολή του προς τα αρμόδια Υπουργεία  ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι κάτοικοι της Βρίσας που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, αναμένουν την ΚΥΑ για το έκτακτα βοηθήματα, αλλά και για την καταβολή του ποσού επιδότησης ενοικίου.
Στην ήδη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, έρχεται να προστεθεί και η έντονη ανησυχία που προκαλεί στους πληγέντες η καθυστέρηση αυτή, τη στιγμή που σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπως π.χ. στο σεισμό της Κεφαλονιάς που είχε σημειωθεί στις 26/1/2014, ή ανάλογη ΚΥΑ είχε εκδοθεί μέσα σε λίγες ημέρες, δηλαδή στις 5/2/2014.
Μέχρι σήμερα, ο Δήμος Λέσβου, φρόντισε για την κάλυψη του κόστους σίτισης και διαμονής των πληγέντων για έως ότου εκδοθεί η ΚΥΑ και τακτοποιηθούν με την ενοικίαση κατοικίας για να στεγασθούν και γενικά να λάβουν όσα η Πολιτεία τους οφείλει.
Όπως καταλαβαίνετε είναι επιτακτική ανάγκη η έκδοση της παραπάνω ΚΥΑ, για να βρουν στέγη οι πληγέντες από το σεισμό της 12ης Ιουνίου, καθώς η καθυστέρηση στην έκδοσή της επιτείνει την αγωνία τους και δημιουργεί δικαιολογημένη αγανάκτηση.
Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας και παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και συνεργασία.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.