A+ A A-

Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των Πανελληνίων

Διαδώστε το άρθρο:

Την Παρασκευή και την Τετάρτη θα αναρτηθούν στα λύκεια και το διαδίκτυο οι βαθμοί των  103.402 υποψηφίων που διεκδικούν τις 69.985 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, μεθαύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των Γενικών λυκείων και στις 2 μ.μ. στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr.



Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Επαγγελματικών Λυκείων και στις 2 μ.μ. στην ιστοσελίδα www.results.it.minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν μετά τις 2 μ.μ. να βρίσκουν την βαθμολογία τους στη διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Ωστόσο, από σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου, αρχίζει η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων. Η προθεσμία ολοκλήρώνεται την Παρασκερυή 8 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα:

- Οι υποψήφιοι θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους  για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το πρότυπο μηχανογραφικό δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

- Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΕΠΑΛ όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

- Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Αλλιώς θα αποκλειστεί από την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

- Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2016, είτε με το Νέο είτε με το Παλαιό σύστημα και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο. Επίσης, όσοι απόφοιτοι μετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ το 2014 ή το 2015, διεκδικώντας το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

- Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.

- Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από σήμερα την Τετάρτη 15 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

  • Πηγή: kathimerini.gr
ρανταπλαν

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.