30°C

Μυτιλήνη

Βροχή

...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ:

Λαμπρή η τελετή απονομής των βραβείων αριστείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Διαδώστε το άρθρο:

Σε μια λαμπρή τελετή την Τρίτη 24 Μαίου 2016, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απένειμε τα φοιτητικά βραβεία αριστείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία του Προέδρου του Συμβουλίου Ομ. Καθηγητή Σ. Θωμαδάκη και του Πρύτανη Καθηγητή Στ. Γκρίτζαλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, Δήμαρχοι νησιών του Αιγαίου, Πρυτανικές Αρχές και Πρόεδροι Συμβουλίων ΑΕΙ, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι φορέων του δημοσίου και των επιχειρήσεων, απόφοιτοι και φοιτητές του Ιδρύματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών καθ. Δημ. Μάρδας ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Γ. Μαυρωτάς, εκπρόσωπος του κόμματος Ποτάμι, Γ. Πάλλης, Λέσβου, Α. Συρίγος, Κυκλάδων Δ. Σεβαστάκης Σάμου και Ν.  Μηταράκης Χίου, οι Δήμαρχοι Μ. Βουρνούς Χίου και Μ. Αγγελόπουλος Σάμου, ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Στ. Κριμιζής. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

 

Τα Βραβεία Αριστείας

Τα Βραβεία απονέμονται μετά από απόφαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την οποία επικυρώθηκε η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Βραβείων για την αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο πλαίσιο της προκήρυξης Φοιτητικών Βραβείων Αριστείας ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.

Η Επιτροπή Βραβείων αποτελείται από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Καθηγητή Σ. Θωμαδάκη, την Αναπλ. Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Καθηγήτρια Α. Μπούνια, τους Κοσμήτορες των πέντε σχολών του Ιδρύματος Καθ. Α. Τρούμπη Σχολή Περιβάλλοντος, Καθηγητή Π. Γρηγορίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητή Ι. Καρκαζή, Σχολή Επιστημών Διοίκησης, Καθηγητή Ε. Πρασίδη Σχολή Θετικών Επιστημών, Καθηγητή Κ. Βρατσάλη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, και τα μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ομοτ. Καθηγητή Χ. Μπότσογλου και τον κ. Ιωάννη Κούστα, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της DANAOS SHIPPING CO LTD.

Κατατέθηκαν 36 συνολικά συμμετοχές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών (οι περισσότερες με δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά) που προέρχονται από τα Τμήματα και των 5 Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τα βραβεία απονέμονται ως ακολούθως:

    Α. Μεταπτυχιακοί φοιτητές

 Παρασκευάς Διαμαντάτος του Γεωργίου, της Σχολής Θετικών Επιστημών-Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

 Ιωάννης Διόλατζης του Σταύρου, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών-Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

 

    Β. Προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες:

 Belen Castro Martin του Manuel, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών-Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών

 Ελένη Μπογδάνη του Αναστασίου, της Σχολής Θετικών Επιστημών-Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

 Υπαπαντή Πανταζή  του Χρήστου, της Σχολής Περιβάλλοντος-Τμήμα Περιβάλλοντος*

 Βαλεντίνα Πλάκα του Κωνσταντίνου, της Σχολής Περιβάλλοντος-Τμήμα Περιβάλλοντος*

 

Επίσης, απονέμεται εύφημος μνεία στον φοιτητή του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών κ Ανδρέα Μανουσάκη-Κοκοράκη.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα πλαίσια της Προκήρυξης των Βραβείων Αριστείας για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16 είναι η 30η Ιουνίου 2016.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.