ρανταπλαν
A+ A A-

"Ο Ιππότης με το ρόδο" ζωντανά από τη Νέα Υόρκη

Διαδώστε το άρθρο:

Σε ζωντανή σύνδεση με την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, ο όμιλος Αντέννα  κλείνει την φετινή σεζόν του βραβευμένου προγράμματος  the met: live in HD με την ρομαντική όπερα  «Ο ιππότης με το ρόδο», σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στις 19:30 στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης .


 
        Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, μετά τη φαντασμαγορική όπερα «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΙΕΓΚΙΝ» με τη συγκλονιστική Anna Netrebko, που καθήλωσε για άλλη μια φορά το κοινό με τη μαγική ερμηνεία της, παρουσιάζει σε όλες τις αίθουσες του δικτύου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο, το ρομαντικό αριστούργημα του Strauss
«Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΟ».

       Η πρώτη νέα παραγωγή της Met από το 1969 του ρομαντικού αριστουργήματος του Strauss, διευθύνεται από τον κορυφαίο μαέστρο James Levine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen, του οποίου η πιο πρόσφατη σκηνοθεσία στη Met ήταν το επιτυχημένο ανέβασμα του Φάλσταφ το 2013. Η Renée Fleming ερμηνεύει για τελευταία φορά στην καριέρα της το ρόλο της Μαρσαλίν, έναν από τους ρόλους που τη χαρακτήρισαν μέχρι σήμερα. Απέναντι της είναι η επίσης εκπληκτική Elīna Garanča στις πρώτες της παραστάσεις στην Αμερική, στον ιδιαίτερο ρόλο του Οκτάβιαν, του παρορμητικού νεαρού εραστή της που χαρακτηρίζει και τον τίτλο του έργου. Η εκπληκτική διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Günther Groissböck ως Βαρόνο Οξ, την Erin Morley ως Σοφί, τον Marcus Brück στο ντεμπούτο του στη Met ως Φανινάλ και τον εξαίσιο Matthew Polenzani ως Ιταλό Τραγουδιστή. «Ο Ιππότης του Ρόδου» είναι μια συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden, και το Teatro Regio di Torino.

       Ο «Ιππότης με το Ρόδο» αναφέρεται στον έρωτα με μια κωμική διάθεση και παράλληλα με μια πλοκή που θέλει να προκαλέσει το κοινό. Η 32χρονη Μαρσαλίν έχοντας περάσει μια θυελλώδη νύχτα με τον 17χρονο Οκτάβιαν, υποδέχεται στο σπίτι της τον επαρχιώτη εξάδελφο της Βαρόνο Οξ. Ο Βαρώνος Οξ ακολουθώντας τα έθιμα της εποχής θέλει να στείλει με έναν νεαρό ευγενή το ασημένιο ρόδο στη μνηστή του Σοφί, ως δείγμα αφοσίωσης. Ο νεαρός Οκτάβιαν δέχεται να κάνει την αποστολή για χάρη του Βαρώνου Οξ και συναντά την Σοφί. Μόλις όμως οι δύο νέοι συναντιούνται ερωτεύονται κεραυνοβόλα και η Σοφί αποφασίζει να μην παντρευτεί τον Οξ.

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.