A+ A A-

Πρωταθλητής η Γέρα !

  • Κατηγορία ΣΠΟΡ
ΦΩΤΟ sportlesvos.gr ΦΩΤΟ sportlesvos.gr
Διαδώστε το άρθρο:

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης η Γέρα κατάφερε να φθάσει στη νίκη  απέναντι στον Αιολικό με σκορ  68 -55 και να σηκώσει για έκτη φορά το τρόπαιο του πρωταθλητή Λέσβου επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία  της ομάδας τα τελευταία χρόνια στο Λεσβιακό μπάσκετ.


Στον απόηχο του δεύτερου τελικού όπου τα έντονα παράπονα για τη διαιτησία τα νεύρα και οι ενστάσεις οδήγησαν σε ήττα τη Γέρα  και χωρίς τον  προπονητή και παίκτη Γιάννη Ζεστό ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής αφού στον προηγούμενο αγώνα τιμωρήθηκε με στέρηση του δελτίου του,    η Γέρα κατάφερε να μείνει συγκεντρωμένη και να οδηγηθεί στη νίκη με την πολύτιμη βοήθεια του αρχηγού Γρηγόρη Ζεστού και του Στέλιου Κακαγιάννη, ο οποίος αποδείχθηκε ο από μηχανής θεός για την ομάδα της Γέρας. Ο επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας,  επέστρεψε στους τελευταίους κρίσιμους αγώνες του πρωταθλήματος  και προσέφερε πολύτιμη βοήθεια παίζοντας καθοριστικό ρόλο. Συγκλονιστική στιγμή ήταν  αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα όταν  ο Στέλιος Κακαγιάννης ξέσπασε βγάζοντας την ένταση και το άγχος του αγώνα στην αγκαλιά του Γιάννη Ζεστού που παρακολουθούσε από τις κερκίδες. Στην μεγάλη αγκαλιά των παιχτών του έπεσε στο τέλος της αναμέτρησης ο Πρόεδρος της ομάδας Βασίλης Ανδριώτης που έχει κάθε λόγο να καμαρώνει τις επιτυχίες της ομάδας του τα τελευταία χρόνια.
Ο Αιολικός έφθασε  μέχρι την πηγή χωρίς να καταφέρει όμως να πιει νερό.  Έχοντας για άλλη μια φορά τους οπαδούς στο πλευρό του, καθώς και τον αέρα της προηγούμενης νίκης μπήκε δυναμικά στον αγώνα επικρατώντας στο πρώτο δεκάλεπτο στη συνέχεια, όμως η Γέρα κάλυψε τη διαφορά και οδηγήθηκε στο ημίχρονο με προβάδισμα δυο πόντων.  Το τρίτο  δεκάλεπτο  με συνεχής ανατροπές ανάμεσα στις δυο ομάδες   που πάλευαν για την επικράτηση   προσέφερε άφθονο θέαμα και αγωνία στον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά τις κερκίδες στο Κλειστό  μέχρι το τελευταιο δεκάλεπτο του αγώνα, όπου η Γέρα είχε τον τελευταίο λόγο και  επικράτησε άνεταοκατακτώντας τη νίκη. 

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ – ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (68-55)
Διαιτητές: Ροδίτης Κ. - Ζηρόπουλος
Ημίχρονο: 10-16, 16-8, 15-16, 27-15
ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Γ.): Μαντζουράνης 12, Ζεστός Γ. 23, Κακαγιάννης 17(3), Χατζηντάνος 3, Σταμούλης 6(1), Μπουμπουλέντας 5, Ταμβακέλλης 2, Μαυρογιαννάκης, Μποζουτζίδης, Τσολάκης, Ανδρικόπουλος, Συναχείρης
ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (Αλμπάνης): Κουλουμπής 14(1), Χατζηγιαννάκης 2, Λυκαρδόπουλος 7(1), Τσακαλάκης 8(1), Τζουραμάνης 3, Ιωαννίδης 13(2), Ιορδάνους 8(1), Χορέβας, Χατζούδης, Σίσκας, Μαλαματίνας

 

ρανταπλαν

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.