A+ A A-

Έχασε το Νόμπελ η Λέσβος | Απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Κολομβίας

Διαδώστε το άρθρο:

Στον Πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος απονεμήθηκε φέτος το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, για την προσπάθειά του να φέρει την ειρήνη στην χώρα του, παρά το γεγονός πως η ειρηνευτική συμφωνία καταψηφίστηκε σε δημοψήφισμα πριν από μία εβδομάδα.

Η επιτροπή των βραβείων Νόμπελ, λέει πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με το οποίο απορρίφθηκε η ειρηνευτική συμφωνία που διαπραγματεύτηκε ο πρόεδρος Σάντος και ο ηγέτης των ανταρτών των Farc, Τιμοσένκο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξαρση τις συγκρούσεις και του εμφυλίου πολέμου στη χώρα. Η επιτροπή ενθάρρυνε τους Σάντος και Τιμοσένκο να σεβαστούν τη συμφωνία και να «αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης τους συμμετέχοντας εποικοδομητικά στις επερχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες».

Η επιτροπή λέει πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν ήταν πως ο κολομβιανός λαός απέρριψε την ειρήνη, αλλά απέρριψε τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες της ειρηνευτικής συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής Νόμπελ, χειροκρότησε τον Πρόεδρο Σάντος λέγοντας πως θα παλέψει για την ειρήνη μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του.

«Η επιτροπή ελπίζει πως το βραβείο Νόμπελ θα του δώσει τη δύναμη να πετύχει σε αυτό το απαιτητικό έργο. Περαιτέρω, ελπίδα της επιτροπής είναι πως το ερχόμενο έτος ο κολομβιανός λαός θα δρέψει τους καρπούς της διαδικασίας συμφιλίωσης».

Να σημειωθεί πως φέτος, υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης, ήταν και οι Έλληνες νησιώτες για τις ανιδιοτελείς προσπάθειές που καταβάλλουν καθημερινά στην προσφυγική κρίση.

  • Πηγή: ethnos.gr

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.