ρανταπλαν
A+ A A-

Ποιος φταίει για τον κακό μας τον καιρό;

Διαδώστε το άρθρο:

 

Εδώ και ημέρες οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν για νέο κύμα κακοκαιρίας που, όπως έλεγαν,θα ήταν σφοδρότερο από αυτό των Χριστουγέννων.

Εντούτοις και πάλι το Σάββατο εμείς είδαμε και γράψαμε και αρκετοί περισσότεροι έζησαν στο πετσί τους την απίστευτη ταλαιπωρία στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών που συνολικά κράτησε για περισσότερες από δέκα ώρες, για να μην μιλήσω για τις εικόνες ντροπής στη Μόρια με εκατοντάδες μετανάστες - άνδρες, γυναίκες, παιδιά- σχεδόν να θάβονται κάτω από το χιόνι μέσα σε σκηνές που μόνο για καλοκαιρινό κάμπινγκ είναι κατάλληλες.

Και εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα: ποιος φταίει για τον κακό μας τον καιρό;

- φταίει ο κρατικός μηχανισμός θα απαντήσουν κάποιοι και θα έχουν δίκιο. Γιατί γνώριζαν- ή θα όφειλαν να γνώριζαν πού και πότε θα χτυπήσει ο χιονιάς- και θα έπρεπε αφενός να είχε λάβει τα μέτρα του για να μην αφήνει οχήματα χωρίς αλυσίδες να κινούνται στην εθνική οδό όπως κάτι νταλίκες που δίπλωσαν, αφετέρου να έχει την υποδομή -μαζί με την εταιρεία που διαχειρίζεται το δρόμο και εισπράττει τα διόδια- ώστε ο δρόμος να είναι ανοιχτός. Και σίγουρα θα έπρεπε να μην αφήσει ανθρώπους να παγώνουν μέσα στο κρύο

- φταίνε οι μετεωρολόγοι, θα πουν κάποιοι άλλοι και θα έχουν και αυτοί δίκιο, γιατί ορισμένοι εξ αυτών είχαν μιλήσει και άλλες φορές για ιστορικούς χιονιάδες αλλά έπεσαν έξω. Οπότε σαν το μύθο του βοσκού με το λύκο, όταν μια φορά χρειάστηκε οι κάτοικοι του χωριού (όλοι εμείς) να πιστέψουμε ότι έρχεται λύκος ( κακοκαιρία) αυτό δεν συνέβη. Στην ίδια κατηγορία και οι δημοσιογράφοι (για να τα λέμε όλα)

- φταίνε όλοι αυτοί οι κατά το κοινώς λεγόμενο "Ελληναράδες" θα πουν οι τρίτοι και θα έχουν επίσης δίκιο. Είναι αυτοί που αν και άκουσαν τους μετεωρολόγους, αν και διάβασαν τους δημοσιογράφους, αν και είδαν τις σημάνσεις και τα κλιμάκια ελέγχου των αρχών, αποφάσισαν ότι "αυτοί δεν ξέρουν, εγώ ξέρω, δεν χρειάζομαι τις αλυσίδες, ξέρω να οδηγώ και χωρίς αυτές".

Εγώ προσωπικά πάντα είμαι υπέρ της ατομικής ευθύνης και της λογικής "κάνε πρώτα εσύ ό,τι πρέπει και μετά ζήτα ευθύνες από άλλους". Οπότε θα συνταχθώ κυρίως με την τρίτη εκδοχή. Εσείς;

* Από τον Μάριο Καλογερόπουλο (protothema.gr)

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.